Fotbal / Un fluviu de ratări pentru Dunărea

Sorin Anghel. După remiza de pe teren propriu, scor 1-1, cu Dinamo II Bucureşti, Dunărea Călăraşi s-a deplasat la sfârşitul săptămânii trecute la Snagov, acolo unde a dat piept cu nou promovata Voinţa.

Adversarul întâlnit de către călărăşeni a fost unul modest, cu mult sub valoarea unor echipe ce activează în campionatul judeţean de fotbal Călăraşi. Chiar şi în aceste condiţii, elevii lui Ion Răuţă şi-au complicat enorm existent într-un joc ce nu ar fi trebuit să le pună nici un fel de problemă.

Tot meciul s-a jucat la o singură poartă. Dunărea a ratat cum n-a mai făcut-o niciodată. Mircea Ştefan şi Victor Petre s-au intrecut în ratări care la început s-au arătat incredibile, după care au devenit caraghioase. La Snagov, mingea s-a încăpăţânat să intre în poartă. Ilfovenii au avut un noroc fantastic. În mod normal, gruparea „galben-albastră” ar fi trebuit să se impună la o diferenţă de minim 10 goluri, dar a ieşit de pe teren câştigând doar cu 1-0. Este o victorie, chiar dacă la limită. În clasament contează punctele mai mult decât golaverajul.

Exceptând faza de finalizare, care a fost pe toată durata jocului una de cascadorii râsului, Dunărea a prestat un joc foarte bun. Se cunoaşte mâna lui Răuţă, există posesie, jocul se verticalizează cu uşurinţă, linia de fund este una foarte sigură, portarul dă siguranţă, dar păcat că în atac joacă Stan şi Bran. Unicul gol al partidei a fost reuşit de către Mircea Ştefan, din pasa lui Marian Şerban. La Călăraşi se joacă un fotbal bun, însă compartimentul ofensiv încă suferă. Importantă este victoria.

Înainte Modelu, cealaltă reprezentantă a judeţului Călăraşi în Seria C2, a câştigat duelul de pe teren propriu cu Metaloglobus Bucureşti. Unicul gol al partidei a fost reuşit de către Petre Peniţa. Formaţia antrenată de către Valeriu Petrescu se află pe locul şase, cu 19 puncte, fapt pentru care conducerea clubului trebuie să se declare foarte mulţumită.

Astăzi, cu începere de la ora 14:00, este programat derby-ul dintre Dunărea Călăraşi şi Înainte Modelu. Cele două echipe au obiective diametral opuse, conducerile sunt în relaţii nici prea-prea, nici foarte-foarte, însă o rivalitate tot există. Mai ales între Viorel Ivanciu şi Gheorghe Dobre. În teren nu se vor afla însă oamenii din spatele celor două cluburi, ci 22 de jucători. Vremea nu va fi tocmai bună, însă un meci între două echipe călărăşene aflate la un nivel superior al campionatului judeţean merită urmărit. Rămâne doar de văzut cu cine va ţine Sandu Petroiu.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Futsal / Spectacol în Sala Polivalentă

Sorin Anghel. Victoriile aduc victorii. Aceasta vorbă este valabilă în toate sporturile de echipă. La futsal, Dunărea Călăraşi a ajuns...

Închide