Fotbal/Jucătorii şi suporterii vor să vină pe jos de la Modelu

Sorin Anghel. A sosit ziua cea mare, ziua pe care tot fotbalul călărăşean a aşteptat-o. Dunărea Călăraşi este la poarta Ligii a 2-a, acolo unde a tot bătut în ultimii 20 de ani, dar care niciodată nu s-a deschis. Pentru ca acest lucru să se întâmple, călărăşenii trebuie să învingă astăzi pe Înainte Modelu, formaţie care a propulsat-o pe primul loc în Seria C2.

Pentru partida din această după-amiază, de la ora 18:00, suporterii Dunării promit o coregrafie unică. Mai mult decât atât, în cazul în care Călărașiul va câştiga şi echipa va promova, suporterii şi jucătorii, împreună cu staff-ul tehnic şi administrativ şi-au propus să se întoarcă de la Modelu, pe jos, cântând şi scandând pentru Dunărea.

E un moment unic, un moment pe care mulţi l-au aşteptat, un moment pe care unii nu mai credeau că-l vor putea trăi vreodată. Mircea Ștefan, Victor Petre, Daniel Gheorghe, Marin Tudor, Ionuţ Tenea sau Valentin Alexandru nu mai sunt acum jucători oarecare. Ei vor avea numele scrise cu litere de aur în cartea de istorie a fotbalului călărăşean, la fel cum s-a întâmplat cu Marius Milea, Nelu Farin sau Costică Ștefan.

Marian Dinulescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, este de părere că niciodată Dunărea nu a fost mai bine pregătită pentru o promovare în Liga a 2-a aşa cum a fost în acest sezon. Cu toate acestea, nu trebuie să uităm că meciul de la Modelu nu este câştigat deja.

Cel mai important moment al sezonului nu a fost meciul cu Juventus Bucureşti, ci aducerea lui Ionel Ganea ca antrenor. De atunci, atmosfera s-a schimbat. A dispărut tensiunea şi a reapărut plăcerea de a juca fotbal. Ganezu este un dur, dar este un tip corect. Ştie însă cum să întreţină atmosfera la echipă, ştie să facă glume şi mai ştie că are de demonstrat întregii lumi că este un antrenor bun. Iar un tehnician nu trebuie doar să țipe cu disperare de pe margine, trebuie să se facă înţeles, trebuie să poarte dialog.

În Liga a 2-a, misiunea Dunării va fi una infernală. Nu vor mai fi meciuri cu Modelu, Axintele sau Popeşti Leordeni. Deja se trece la alt nivel. Farul Constanța, Oţelul Galaţi, Ceahlăul Piatra Neamţ, Rapid Bucureşti sau Gloria Buzău vor ajunge să joace din toamnă la Călăraşi.

Lotul de jucători trebuie împrospătat. Ionel Ganea şi-a propus să aducă 2-3 jucători cu experienţă, la care să mai adauge ce are acum în vestiar şi câţiva tineri de valoare. Mai mult ca sigur, cei care nu vor putea face faţă rigorilor din eşalonul secund al fotbalului românesc vor fi direcţionaţi către CSM Olteniţa şi Înainte Modelu.

 

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide