FOTO Boboteaza la Călărași/Tradiții, fasole, vin fiert și cai frumoși

Rodica Zaharia. Ploaia nu au fost un impediment pentru călărășenii care au venit la Sărbătoarea Bobotezei, manifestare organizată de Primăria Călărași pe malul Brațului Borcea din Parcul Central, respectiv pe platoul din fața Prefecturii Călărași.

În conformitate cu tradiția creștină, Sărbătoarea Bobotezei a început la orele 8,00 ale dimineții cu oficierea slujbei religioase la Biserica Sf. Împărați Constantin și Elena (Volna), urmată de Slujba Aghiazmei Mari din Parcul Central. A urmat ceremonia aruncării și recuperării Sfintei Cruci din apele Brațului Borcea, botezul, parada și concursul cailor și momentul servirii călărășenilor cu câte o porție de fasole, totul stropit cu un binemeritat vin fiert.

Călărășenii au fost prezenți în număr mare la manifestare și s-au bucurat de atmosfera de sărbătoare creată de autorități, deliciul publicului fiind aruncarea Sfintei Cruci în apele Borcei și degustarea gratuită a porțiilor de fasole și vin viert.

Recuperarea Sfintei Cruci din apele reci ale Brațului Borcea a adunat la start nu mai puțin de 13 participanți, dar numai doi dintre aceștia au dat piept cu apa rece. Dintre cei doi, unul a fost mai rapid, astfel că, pentru al șaselea an consecutiv, călărășeanul Iulian Ștefan Boscornea a reușit prinderea crucii.

Și botezul, parada și concursul de cai a făcut ca manifestarea de Bobotează să fie un succes în municipiul nostru.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
6 Ianuarie 2016/Horoscop

Berbec – O zi plină de acţiune,în care nu o să vă pară rău de nimic.De la nişte rude îndepărtate,apar...

Închide