George Avram, la cel de al şaselea mandat de primar

Mircea Brânduşă. George Avram va mai rămâne la Primăria Ştefan Vodă şi în următorii patru ani. Candidatul PNL a câştigat, fără emoţie, al şaselea mandat de primar consecutiv. În rândurile de mai jos, domnia sa ne oferă detalii interesante despre administraţia pe care o conduce, despre prezent şi mai ales despre viitor.

Rep: Domnule primar, aţi câştigat un nou mandat. Ca politician, ce v-a determinat să luaţi decizia de a continua ca edil al comunei Ştefan Vodă?

G.A.: Politica este parte din viaţa mea. Pot să spun că am trăit mereu cu convingerea că poţi schimba destinele unei comunităţi. Pentru mine politica înseamnă mai mult decât o carieră, înseamnă posibilitatea de a transforma în bine viaţa unei comunităţi prin cunoaşterea nevoilor cetăţenilor şi gestionarea corectă a acestora. Sunt omul care consideră că localitatea Ştefan Vodă avea nevoie de continuitate. Lucrez în administraţia locală dinainte de revoluţie şi pot să spun că, în toţi aceşti ani, am conştientizat problemele comunităţii în care trăiesc.

Rep: Aveţi cumva un sistem de valori după care vă ghidaţi în viaţă? Vă întreb pentru că toţi locuitorii vă arată un respect deosebit?

G.A.: Sunt înainte de toate un om corect care urăşte cel mai mult minciuna. Ca principii de bază pot numi: înţelegerea, înţelepciunea şi a fi racordat la prezentul în care trăieşti. La fel de important, primordial aş putea spune, este să te respecţi pe tine ca om şi pe cei apropiaţi, pe cetăţenii pe care îi reprezinţi. Este foarte important să te implici în viaţa de zi cu zi şi să nu laşi să treacă o zi fără a realiza ceva. Astfel, poţi spune că nu ai pierdut timpul de pomană.

Rep: Care au fost argumentele cu care aţi convins locuitorii comunei să vă voteze? Este atât de importantă funcţia de primar pentru dumneavoastră?

G.A.: Consider că am avut un mare avantaj prin faptul că am o experinţă foarte îndelungată în administraţia locală. Cunosc traiul, condiţiile de viaţă, dorinţele şi doleanţele locuitorilor şi mi-am propus că pot direcţiona lucrurile spre mult mai bine, că pot realiza lucrări, ce ar ajuta ca locuitorii satului să beneficieze de condiţii de trai mai bune decât cele din prezent. Funcţia de primar reprezintă pentru mine o datorie pe care consider că o am faţă de cetăţeni. Eu am propus  locuitorilor comunei Ştefan Vodă un altfel de mod de a face politică, axat pe cetăţeni, pe dreptate şi corectitudine, pe proiecte în acord cu nevoile comunităţii, pe responsabilitate şi consecvenţă. Mă bucur că cetăţenii au  răspuns pozitiv acestei provocări de a-mi acorda credit în continuare. Au conştientizat că doresc binele comunităţii, că nu urmăresc niciun interes personal şi că vreau să ofer localităţii Ştefan Vodă strălucirea pe care o merită, exact ca a unei comune europene.

Rep: Care sunt priorităţile primarului George Avram pentru perioada următoare? Aveţi de reproşat ceva, sau cumva pentru nereuşitele din mandatul trecut?

G.A.: Cel mai important proiect este de departe proiectul de apă şi canilizare. Am făcut deja primul pas spre realizarea acestuia, prin depunerea principalelor documente, având ca autoritate contractantă Asociaţia de Dezvoltare şi Intercomunitară de Utilităţi Publice pentru Serviciul de Alimentare cu Apă şi de Canalizare. În comuna Ştefan Vodă mai sunt foarte multe de făcut şi voi încerca să încep cu cele mai importante proiecte. Un alt capitol la care este mult de lucrat este reprezentat de drumurile comunale, care necesită asfaltare şi modernizare. Nu reproşez nimic nimănui, pentru că faptele vorbesc de la sine, realitatea este cea care se vede şi se simte în viaţa de zi cu zi a fiecărui locuitor.

Rep: Din câte cunosc, electoratul tânăr al comunei v-a votat în masă. Ce vă propuneţi să faceţi pentru tinerii din comună?

G.A.: Generaţia tânără reprezintă viitorul nostru. În agenda mea se regăsesc, bineînţeles, şi proiecte pentru tineri. Am în plan amenajarea unui teren de sport şi a unei săli de sport moderne cum există deja în alte comune. Mi-am propus să reabilitez şi Căminul Cultural din localitate. Vreau totodată să înfiinţez Ziua Comunei şi să îi fac pe cetăţeni să fie mândri de localitatea în care trăiesc. Profit de această ocazie pentru a oferi tinerilor şi un sfat: să înveţe cât se poate de bine, pentru a avea un viitor bun, pentru a se dezvolta personal şi profesional.

Rep: Cu siguranţă au fost şi persoane care nu au fost de acord cu managementul dvs. din primărie. Cum aţi primit aceste critici?

G.A.: Da au fost şi asemenea persoane.  Le spun cu toată sinceritatea că accept orice critică dacă este pertinentă şi obiectivă. A fi criticat, înseamnă şi a fi apreciat. Uneori din critici se nasc şi unele rezolvări de probleme. Funcţia de primar a fost, este şi va fi mereu una criticată, dar este şi important să ştii de la cine primeşti criticile şi pe care să le accepţi. Însă, dacă îţi îndeplineşti obligaţiunile, criticile vor fi cu siguranţă mai puţine.

Rep: Ca simplu cetăţean al comunei Ştefan Vodă, ce calităţi credeţi că ar trebui să aibă un primar? Şi care credeţi că ar trebui să fie relaţia cu cetăţenii?

G.A.: Cred că un primar trebuie să dea dovadă de înţelepciune, răbdare, toleranţă, hărnicie, să se lupte pentru binele comunităţii pe care o reprezintă. De asemenea, un primar trebuie oricând să fie disponibil să asculte problemele oamenilor, să-i înţeleagă şi să-i ajute. În calitate de primar munceşti pentru alţii, nu trebuie să vânezi foloase şi beneficii, altfel nu ai ce căuta în funcţia asta. Consider că parteneriatul între administraţie şi cetăţeni este esenţial. Astfel, pentru a merge totul ca pe roate, este necesară o comunicare eficientă. Eu îmi doresc un parteneriat cu cetăţenii bazat pe responsabilitate, respect şi determinare.

Rep: Vă mulţumesc frumos pentru timpul acordat şi vă doresc mult succes în noul mandat. La final, ce doriţi să le transmiteţi locuitorilor comunei Ştefan Vodă?

G.A.: Sper ca împreună să finalizăm toate proiectele pe care mi le-am propus, care vor conduce la creşterea nivelului de trai. Îi rog pe cetăţeni să nu se lase minţiţi niciodată în viaţă, să aibă încredere în mine şi le promit totodată că voi fi un sprijin garantat pentru ei şi voi încerca să găsesc rezolvare şi la cea mai mică problemă a lor. Le transmit tuturor multă sănătate, respectul şi consideraţia mea.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide