Gheorghiţă Cărtuşanu a semnat contractul de finanţare a proiectului „Reabilitare şi Modernizare Dispensar Uman din comuna Fundeni”

Mircea Brânduşă. „Aflată la 15 km de Bucureşti, comuna Fundeni este locul ideal pentru a petrece ore de relaxare la sfârşit de săptămână, la un pescuit sportiv, la un grătar sau pentru a ieşi cu copiii în aer liber. Niciunde aşa aproape de Bucureşti nu găseşti un loc în care ospitalitatea localnicilor, bogăţia pământului bine lucrat şi adierea proaspătă şi curată să te copleşească într-o aşa plăcută atmosferă de relaxare”, astfel prezintă primarul Gheorghiţă Cărtuşanu localitatea în care s-a născut, a crescut şi s-a realizat profesional.

Printre cele mai importante realizări şi acţiuni pe care primarul Gheorghiţă Cărtuşanu le-a finalizat în ultimii 2 ani pot fi amintite următoarele: În 2016 a fost semnat actul adiţional pentru „Asfaltare străzi şi drumuri în comuna Fundeni”.  Acest proiect de asfaltare a străzilor de interes public care a unit străzile principale cu cele secundare a fost supervizat în permanenţă de primarul Cărtuşanu. Un alt proiect important finalizat l-a constituit betonarea şanţurilor de pe toate străzile importante ale comunei. Tot în 2016,  primăria Fundeni a lansat programul „Casa verde”, funcţional prin Fondul de Mediu care a acordat suma de 150 milioane lei fiecărui participant care a îndeplinit condiţiile prevăzute de lege. Primarul PSD, Gheorghiţă Cărtuşanu, s-a declarat un suporter fervent al mişcării sportive, fapt pentru care, ori de câte ori a avut ocazia, a participat la astfel de acţiuni. Astfel, pe 23 aprilie 2016 primăria Fundeni a organizat un adevărat festival al ciclismului feminin. Într-o haină nouă, Şcoala Nr. 2 şi-a deschis porţile pentru noul an şcolar 2017. Proiectul a fost realizat prin accesare de fonduri de la M.E.T.C.S. la iniţiativa primarului Cărtuşanu şi a avut ca obiective: Reabilitare, Consolidare şi Extindere.

Din punct de vedere administrativ, primarul Cărtuşanu a îmbunătăţit organigrama de funcţionare a primăriei prin completarea unor servicii de maximă importanţă, astfel încât contribuabilii să primească informaţii actualizate. Începând cu luna octombrie 2017, firma SC Iridex.SRL, operator de salubrizare cu care primăria Fundeni a încheiat un contract de colectare şi transport a gunoiului menajer, serviciu de 2,7 lei/persoană/lună, va opera colectarea gunoiului în ziua de joi pentru zonele Frunzăneşti, Falfana, Cobur, Balta Albă şi vineri pentru zonele Peste Gârlă, Pisicari şi Primăriei. Nici grija pentru sănătatea cetăţenilor nu a fost ocolită de primarul Cărtuşanu, astfel că în perioada octombrie – noiembrie 2017 primăria Fundeni în parteneriat cu dl. doctor veterinar Boteanu Constantin a desfăşurat o acţiune obligatorie de vaccinare antirabică-microcipare a câinilor şi crotaliere a porcilor. Nu a fost uitată nici acţiunea de prevenire a locuitorilor privind cazurile de calamităţi naturale, fapt pentru care primăria Fundeni, în parteneriat cu ISU Călăraşi, a desfăşurat în fiecare zi de luni a fiecărei luni a anului 2017 exerciţii pentru verificarea sirenei electronice de alarmare publică în conformitate cu O.U.G. 21856/2017 şi O.M.A.I. 1259/2006.

Conform dispoziţiei din 24.11.2017 locuitorii cu o stare materială precară au primit banii de încălzire pentru iarna anului 2017-2018. De „Ziua Femeii”,  doamnelor şi domnişoarelor din comuna Fundeni primarul Cărtuşanu le-a oferit flori personal iar prin mass-media le-a transmis un mesaj destul de elocvent: „O primăvară plină de bucurii şi împliniri!”. Cu ocazia împlinirii a 50 de ani de căsătorie a unor cupluri din comuna Fundeni, primarul Cărtuşanu a dorit să sărbătorească împreună „Nunta de aur”, într-un cadru festiv la primărie, familiile fericite fiind premiate cu suma de 500 de lei. Liceenilor comunei Fundeni care urmează cursurile în oraşul Brăneşti le-au fost asigurat transportul gratuit de către primăria Fundeni. De asemenea, domnia sa a ţinut să fie prezent la toate căsătoriile tinerilor din comuna Fundeni cărora le-a transmis „Casă de piatră!”. Ultimul proiect adus în comună de primarul Cărtuşanu a fost pe 21.03. 2018 când, la sediul Ministerului Dezvoltării, a semnat contractul de finanţare pentru obiectivul „Reabilitare şi Modernizare Dispensar Uman din comuna Fundeni” în cadrul Programului PNDL 2.

Pentru ca Fundeniul să se dezvolte în continuare, primarul Gheorghiţă Cărtuşanu le transmite concetăţenilor săi că este foarte important ca taxele şi impozitele să fie plătite. „Ca cetăţeni ai acestei comune avem atât drepturi, cât şi obligaţii. Una dintre aceste obligaţii fiind plata taxelor şi impozitelor. Sumele strânse la bugetul local se întorc înapoi către cetăţeni prin cofinanţarea diferitelor proiecte la nivel de comună”.

Contestatarilor domniei sale le reaminteşte că niciodată în mandatele deţinute (al patrulea în curs) nu s-a ascuns după vorbe şi s-a apărat doar cu fapte, respectiv realizările din ultimii 14 ani de când deţine funcţia de primar.

Nu în ultimul rând, cu ocazia sărbătorilor pascale, primarul Gheorghiţă Cărtuşanu transmite tuturor locuitorilor comunei Fundeni un „Paşte Fericit!”.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide