Gheorghiţă Cărtuşanu: „Am depus pe PNDL 2 un proiect pentru asfaltarea a 7 km de drum”

Mircea Brânduşă. Gheorghiţă Cărtuşanu este unul dintre primarii cu vechime din judeţul Călăraşi. A început ca viceprimar, un mandat care l-a pus în temă cu administraţia publică locală, atât cât să-l pregătească pentru următoarele 4 mandate de primar şi, probabil, şi pentru al cincilea. „În condiţiile în care în România nu există o şcoală care să te pregătească şi în practică pentru administraţia publică locală şi în condiţiile unei tranziţii continue, consider că pentru a fi un primar bun trebuie să treci prin mai multe etape, să fii conslier local, apoi viceprimar şi mai apoi primar“, este de părere dl. Cărtuşanu. În primii ani ca primar, Gheorghiţă Cărtuşanu s-a confruntat cu lipsa fondurile necesare dezvoltării comunei. Cu toate acestea, investiţii s-au derulat de-a lungul timpului. Azi, există rigole curate, drumuri asfaltate in aproape toată comuna, iluminatul public funcţionează în parametri normali , camere de supraveghere la ficare colţ de stradă. Lucrările de reabilitare şi modernizare la şcolile nr. 2 şi nr. 3 au fost finalizate. Noua reţea de alimentare asigură apa menajeră în toate gospodăriile. Cu alte cuvinte, Fundeniul are cam tot ce-i trebuie din acest punct de vedere.

Rep: Dacă ar fi să menţionaţi câteva realizări majore care să rămână legate de numele primarului Cărtuşanu, ce aţi menţiona?

Ghe. C: De-a lungul timpului există destule realizări care pot fi conexate de numele Gheorghiţă Cărtuşanu. Să fiu sincer, nu cred că m-aş opri la una anume. Sunt, de asemenea, şi multe neîmpliniri.

Rep.: Ajungem şi acolo. Să ne oprim, acum, la ce s-a făcut bine în Fundeni.

Ghe. C: În primul rând este vorba despre investiţii, aş spune capitale pentru orice aşezare umană, fie că e vorba de oraş sau comună: extinderea reţelei de apă potabilă, prin diferite surse de finanţare şi în mai multe etape. Tot la investiţii majore vorbim de canalizare în unele zone cu risc de inundaţii, apă menajeră. S-a realizat, apoi, o reţea de drumuri cu asfalt pe o lungime de 12 km. Acum trebuie  să-mi amintesc ce a mai fost… Gazul metan, o poveste eternă pentru comuna noastră! Înfiinţarea distribuţiei de gaze naturale în comună este o necesitate. Din păcate trebuie să mai treacă ceva vreme până când locuitorii comunei vor aprinde la aragaz gazul metan. Mi-am amintit acum şi de aducţiune apă şi ar mai fi şi altele.

Rep.: Infrastructura a fost, de asemenea, preocuparea cea mai mare a primarului Cărtuşanu. Dincolo de aceste investiţii mai există şi infrastructura culturală, educativă. Cum se vor lega toate acestea de numele primarului Gheorghiţă Cărtuşanu?

Ghe. C: Eu spun că atât cât a fost posibil am intervenit şi aici. Au fost reabilitate şi modernizate cele două şcoli. Mergând mai departe, la serviciile aduse în slujba cetăţenilor, cred că sunt cel puţin două mari realizări: Înfiinţare punct de lucru al secţiei de Poliţie Locală din Gălbinaşi şi Sistem de supraveghere continuu pe intersecţiile principale ale străzilor din Fundeni. Toate datele acestui sistem de supravghere sunt stocate pe un computer care se află în sediul primăriei, iar poliţiştii pot viziona în timp real tot ce se întâmplă rău în comună.

Rep: Mai aveţi 2 ani şi jumătate de mandat. Ce priorităţi aveţi? Despre investiţii?

Ghe. C: Sunt încă multe de făcut, pe care nu le-am reuşit în mandatele precedente, deşi am încercat din răsputeri. Voi iniţia un proiect pentru Înfiinţare Reţea de canalizare care să funcţioneze la standare europene. Avem în vedere construire alei pietonale. Construire cămin cultural cu dotări la standarde europene. Reabilitare şi modernizare şcoala nr 1. Am depus deja un proiect pe PNDL 2 pentru 7 km de drum cu asfalt. Pe investiţii avem doar banii pentru co-finanţările pentru proiectele  aflate în derulare. În rest, nu pot spune mai mult acum, m-aş hazarda dacă aş face promisiuni inutile.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide