Gheorghiţă Cărtuşanu: „Suntem în discuţii avansate pentru construirea celui mai mare depozit LIDL din Europa la Fundeni”

Mircea Brânduşă. Infrastructura rutieră şi utilităţile sunt primele elemente care sunt luate în calcul de investitori în alegerea unor noi locații pentru extinderea afacerilor. Pentru a atrage cât mai multe investiţii în comuna Fundeni, beneficiind şi de apropierea de Bucureşti, primarul Gheorghiţă Cărtuşanu şi-a dorit să asigure infrastructura necesară dezvoltării afacerilor. Şi în mare parte a şi reuşit.

Rep: Domnule primar, existenţa unei infrastructuri adecvate vremurilor actuale reprezintă premisa oricărei dezvoltări pe termen lung. Ce aţi făcut în această direcţie?

Ghe.C.: Cu siguranţă, starea infrastructurii a influenţat în mod direct investiţiile în comuna Fundeni. Fie că e vorba de cea rutieră, de utilităţi, de educaţie, socială, sanitară, de sprijinire a mediului de afaceri, sau de dezvoltare. Am reuşit în acest mandat să aducem toată această infrastructură la un nivel foarte bun.

Rep: Ce investitori sunt în localitate şi care ar fi contribuţia lor la dezvoltarea localităţii?

Ghe. C.: Sunt mai multe companii străine. Una are ca obiect de activitate construirea unor componente aviatice, alta colaborează cu MAPN. Suntem în discuţii avansate pentru construirea celui mai mare depozit LIDL din Europa şi a unor spaţii comerciale în zona nodului rutier, Fundeni – Cernica. Banii care intră în buget de la cei care îşi desfăşoară activitatea pe raza comunei sunt foarte importanţi pentru noi, ne asigură stabilitatea şi în plus s-au creat şi multe locuri de muncă pentru cei din Fundeni.

Rep: Ce proiecte sunt în derulare şi care este stadiul lor de execuţie?

Ghe. C.: Prin PNDL 2 s-a demarat etapa a doua privind asfaltarea. Avem 7,5 km în execuţie şi sperăm ca până la finele acestui an să facem recepţia proiectului. Extinderea şi modernizarea Şcolii nr. 1, prin construirea a două săli de clasă şi o sală de sport, pentru ca elevii să aibă unde să-şi desfăşoare activităţile sportive pe timp de iarnă, proiect aflat într-un stadiu de execuţie de 45%.

Rep: Ce proiecte aveţi pentru 2020?

Ghe. C.: Modernizarea şi extinderea dispensarului uman. Extinderea şi modernizarea iluminatului public stradal cu tehnologie led. Extinderea primăriei prin construirea a două birouri, o sală de consiliu şi grupuri sanitare interioare.

Rep: Cu cine aţi lucrat la aceste proiecte şi mai ales de unde aţi obţinut finanţare?

Ghe. C.: Am în primărie o echipă de profesionişti care a muncit din greu la documentaţia acestor proiecte. Cât priveşte finanţarea acestora, am utilizat fonduri europene şi naţionale. Fără lipsă de modestie, pot spune că doamna premier Dăncilă şi Guvernul PSD condus de domnia sa au acordat finanţare tuturor comunelor din România, fără să ţină cont de coloratura politică. Fără sprijinul PSD, unele localităţi nu aveau bani nici să dea cu var pe sediile primăriilor, iar altele erau în pragul de a înceta activitatea.

Rep: Sunt mulţumiţi locuitorii comunei Fundeni de proiectele implementate?

Ghe.C.: Alimentarea cu apă, canalizarea, asfaltarea drumurilor de interes public, modernizarea şcolilor, crearea unor locuri de muncă prin atragerea unor investitori străini sunt doar câteva realizări care în mod clar au contribuit la sporirea gradului de confort în comună.

Rep: Suntem în campania prezidenţială. Consideraţi că Viorica Dăncilă are şanse de a ajunge cel puţin în turul doi. Cine este în opinia dumneavoastră favorit la Cotroceni? Cine credeţi că poate decide câştigătorul?

Ghe. C. Cu siguranţă, Viorica Dăncilă va accede în turul doi, asta datorită simpatizanţilor PSD, oameni cu caracter, tineri sau vârstnici, care au apreciat măsurile luate de guvern. Klaus Iohanis are un uşor avantaj din postura de preşedinte care îi conferă statutul de favorit. Cred cu tărie, că cel care va decide câştigătorul la Cotroceni,va fi Victor Ponta. Să nu uităm nici de UDMR.

Rep: Ce transmiteţi electoratului din comuna Fundeni?

Ghe. C.: Faptul că m-am ţinut de cuvânt, făţă de tot ce le-am promis şi că îi respect în egală măsură pe toţi, mă face să cred, că nu îmi vor înşela încrederea şi vor ieşi la vot în cele două tururi de scrutin, votând candidatul PSD.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide