Gheorghiţă Cărtuşanu: „Voi încerca să-mi asum candidatura pentru un nou mandat, chiar dacă există motive care mă determină să cântăresc foarte bine lucrurile înainte de a lua această decizie”

Mircea Brânduşă. Când a intrat în politică, Gheorghiţă Cărtuşanu, primarul comunei Fundeni, nu avea experienţă de loc. Acum, aflat la finele celui de-al treilea mandat, este expert în administraţia locală. Dincolo de toate aceste aspecte, în opinia d-lui Gheorghiţă Cărtuşanu, edilul comunei Fundeni, primarul trebuie să fie primul gospodar din localitate şi să fie înconjurat de cei mai loiali colaboratori ai săi. În interviul de mai jos, Gheorghiţă Cărtuşanu oferă detalii despre ce înseamnă „Mai mult administraţie decât politică”!

Rep: D-le primar, pentru început câteva cuvinte despre omul Gheorghiţă Cărtuşanu. 

Ghe. C.: Sunt născut în Budeşti acum 42 de ani, pe 22.12.1973 (redacţia „Obiectiv” îi transmite un sincer „La mulţi ani!”). Copilăria mi-am petrecut-o în comuna Fundeni, tot aici mi-am întemeiat o familie, am un băieţel de 8 ani, de care sunt tare mândru. Toată viaţa mea este legată de această localitate pentru că aici am avut cele mai importante realizări din punct de vedere profesional şi politic.

Rep: Sunteţi la al treilea mandat de primar. Cum explicaţi această continuitate?

Ghe. C.: Este o onoare să fii liderul unei comunităţi timp de 12 ani. Mărturisesc însă că am avut ezitări de fiecare dată când am candidat, dar echipa din care fac parte şi proiectele pe care le-am demarat în timp m-au determinat să nu renunţ. Sunt adeptul lucrului bine făcut şi pun suflet în tot ceea ce fac. Consider că în cele trei mandate de primar al comunei Fundeni, cu siguranţă nu am putut realiza tot ceea ce mi-am propus sau ce şi-ar fi dorit concetăţenii mei.

Rep: Cum este să-ţi împarţi timpul între administraţie şi politică?

Ghe. C.: Încă de la învestirea mea în funcţia de primar am fost în permanenţă focalizat pe performanţă, pe producerea de rezultate în activitatea mea, iar după ce am intrat în politică, o parte din timpul şi din energia mea au fost acaparate nu numai de muncă, ci şi de luptă, pentru că în politică trebuie să şi lupţi.

Rep: Ce influenţă a avut asupra dvs. ca primar, activitatea politică?

Ghe. C.: Eu cred că la nivelul instituţiei pe care o conduc, ca primar fac mai multă administraţie decât politică. Deciziile importante le iau numai în Consiliul Local. Consider că politica m-a schimbat, m-a determinat să găsesc soluţii şi motive de a continua în fruntea administraţiei Fundeni. Cred că mecanismul politicii este foarte bun, atâta vreme cât oamenii se respectă şi nu o fac în interes propriu. Nu sunt un om perfect, dar încerc în fiecare zi să fiu un primar mai bun

Rep: Vă rog să faceţi o retrospectivă scurtă din punct de vedere administrativ, economic şi social al primăriei Fundeni în 2015.

Ghe. C.: Pe linie administrativă, activitatea a decurs mulţumitor. Binişor încheiem şi din punct de vedere economic cu un procent de colectare al taxelor şi impozitelor de 75%. Nu sunt restanţe salariale sau către furnizorii de servicii. Nici serviciul social nu s-a confruntat cu cazuri deosebite. Cetăţenii încadraţi la Legea 416 au prestat servicii în slujba comunităţii, iar familiile nevoiaşe au fost sprijinite de către primărie cu sume de bani în cazurile de urgenţă.

Rep: Faceţi cunoscute cele mai semnificative obiective realizate în acest mandat.

Ghe. C.: Extindere şi modernizare reţea alimentare apă potabilă; Reabilitare şi modernizare Şcoala Nr. 3; Lucrări de igienizare la groapa de gunoi din satul Frunzăneşti; Modernizarea sistemului de pompare a apei potabile; Demersuri la Ministerul Transportului pentru obţinerea licenţei de transport interjudeţean pe multiple intervale orare pe ruta Fundeni – Bucureşti şi retur.

Rep: Care sunt proiectele implementate de primăria Fundeni în acest an?

Ghe. C.: Lucrări de asfaltare a străzilor comunale de interes public pe o lungime de 9 km cu un stadiu de execuţie de 90%; Modernizarea străzilor „Sf Gheorghe” şi „Fizicienilor” prin lucrări de asfaltare; Achiziţionarea unui utilaj greu destinat lucrărilor de întreţinere şi reparaţii a străzilor comunale; Extindere alimentare reţea apă potabilă în zona Falfana; Demersuri de reabilitare a DJ 100 prin lucrări de pietruire cu sprijinul Consiliului Judeţean.

Rep: Care sunt priorităţile primarului Cărtuşanu pentru 2016?

Ghe. C.: Reabilitare, modernizare Cămin Cultural; Extindere Şcoala Nr. 2 prin înfiinţarea unor noi anexe; Continuarea lucrărilor de asfaltare a reţelei stradale; Extinderea reţelei de alimentare cu apă potabilă în zona „peste gârlă”; Alocarea de către Consiliul Local a unui spaţiu din terenul intravilan în vederea înfiinţării unui nou cimitir; Lucrări de reparaţii şi extindere la Şcoala Nr. 1 prin înfiinţarea unei clase şi a unei săli de sport; Asfaltare DJ 100 cu sprijinul Consiliului Judeţean.

Rep: Vă asumaţi candidatura unui nou mandat, dle Cărtuşanu?

Ghe. C.: De ce nu? Voi încerca să-mi asum candidatura pentru un nou mandat, chiar dacă există motive care mă determină să cântăresc foarte bine lucrurile înainte de a lua această decizie.

Rep: Vă mulţumesc. În încheiere, un mesaj pentru Fundeni, o urare în prag de sărbători pentru locuitorii comunei.

Ghe. C.: O urare, dar mai ales o rugăminte adresată locuitorilor, oamenilor de afaceri din comună, adversarilor mei politici şi tuturor prietenilor mei: „Oameni buni, nu trebuie să ne învrăjbim, să ne jignim şi să fim pătimaşi. Fiţi corecţi cu voi înşivă şi aduceţi-vă aminte cum arăta comuna Fundeni în urmă cu 12 ani! S-au realizat multe, mai sunt destule de făcut, dar pentru asta este nevoie de continuitate şi de mobilizare. Vorbele mele sunt faptele! Tuturor vă doresc „Sărbători de iarnă Fericite!” şi un sincer şi călduros „La mulţi ani!”

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide