Golănie, dar nu ca la noi!

Sorin Anghel. Dunărea Călăraşi a rămas singura reprezentantă a judeţului nostru în Liga a 3-a. Victoria Chirnogi se va retrage din motive financiare, în vreme ce Venus Independenţa a ratat promovarea după ce a pierdut, scor 3-2, meciul de baraj cu CS Corbeanca.

În aceste condiţii, misiunea elevilor lui Mirel Condei se anunţă deosebit de dificilă în sezonul ce urmează. Şi asta mai ales că în această vară nu se anunţă transferuri care să crească valoarea lotului de jucători. În clipa de faţă, se intenţionează aducerea lui Petre Peniţa, de la Avântul Dor Mărunt, jucător considerat de multă lume drept cel mai bun jucător din Liga Tractoriştilor. Următorul pe listă este Daniel Gheorghe, de la Dunărea Ciocăneşti, numai că acesta este dorit şi de CS Popeşti Leordeni, formaţie care şi-a propus să apeleze la bunăvoinţa FRF pentru a evolua în Liga a 3-a. În mod cu totul şi cu totul neaşteptat, la Călăraşi se vor întoarce Iulian Bogoş şi George Tudor, jucători care au fost trimişi la plimbare în sezonul precedent, dar care acum sunt luaţi drept buni. Poate că au fost reciclaţi. Sau reevaluaţi!

Nu zăbovim însă acum asupra campaniei de transferuri ce va fi făcută de către Dunărea Călăraşi pentru că reunirea lotului de jucători este programată abia la 8 iulie. Facem doar precizarea că oamenii din conducerea clubului nu au înţeles că un jucător nu poate fi motivat cu un salariu mai mic, ci cu unul cel puţin egal cu cel pe care l-a avut trecut în precedentul contract, la care să i se adauge bonusuri în funcţie de numărul de meciuri jucate, situaţia din clasamentul adevărului şi obiectivul final.

Despre Victoria Chirnogi nu are rost să mai spunem multe lucruri. Echipa va fi pregătită de către Adrian Cristea, se va baza pe jucători din zona Olteniţei şi va avea parte de acelaşi buget cu care a evoluat în Liga a 3-a, suficiente motive pentru a fi considerată la câştigarea viitorului titlu de campioană judeţeana.

Zăbovim un pic mai mult în ceea ce o priveşte pe Venus Independenţa, campioana Ligii Tractoriştilor, proaspăt învinsă de către CS Corbeanca cu scorul de 3-2 la meciul de baraj pentru promovarea în Liga a 3-a. Antrenorul Ilie Zeciu a pus înfrângerea pe seama arbitrajului. Greşeşte! Tehnicianul de la Coade a făcut schimbări greşite, dar echipa sa a fost victima sigură din cauza faptului că duce lipsă de pregătire fizică. Aceeaşi opinie este împărtăşită şi de câteva figuri importante ale fotbalului călărăşean.

„Îmi pare rău pentru ceea ce s-a întâmplat cu Venus Independenţa. Au avut o şansă extraordinară, dar nu au putut profita de ea. Ilie Zeciu este un băiat extraordinar, îl apreciez foarte mult, iar el ştia asta. Sper că oamenii de la Independenţa să înţeleagă că fotbalul înseamnă să faci antrenament, nu doar să te prezinţi la meci. Nu poate fi pusă înfrângerea cu Corbeanca pe seama arbitrului. Cei de la Independenţa s-au obişnuit să fie protejaţi la nivel judeţean, iar acum, când au fost arbitraţi corect, au avut probleme. Au luat trei cartonaşe galbene pentru proteste. Nu se poate aşa ceva la un asemenea nivel. Mie mi-au plăcut foarte mult cei doi mijlocaşi centrali de la Independenţa. Sunt cu mult peste valoarea echipei lor. Nu ar trebui să mai rămână acolo. Sigur au fost remarcaţi la această partidă de oamenii de fotbal din Bucureşti. Ar putea face faţă lejer la Dunărea Călăraşi sau la orice altă echipă din Liga a 3-a”, este de părere Virgil Bogatu.

Doru Dincă – Motanu, fost jucător emblematic al Dunării Călăraşi şi fost arbitru divizionar C, crede că arbitrul a favorizat echipa din Corbeanca, dar nu în mod decisiv.

„A fost un arbitraj golănesc. S-a văzut asta în finalul jocului, când a dat fault în atac la o fază la care fundaşul de la Corbeanca a faultat clar în marginea propriei suprafeţe de pedeapsă. Exista pericolul ca Independenţa să egaleze şi a întors jocul, ca să nu se mai complice. Dar asta nu înseamnă că Independenţa poate pune înfrângerea pe seama arbitrajului. Îmi pare rău pentru Ilie Zeciu, îmi este drag, am jucat fotbal alături de el, îl respect foarte mult, dar nu am fost de acord cu el la finalul meciului, când le reproşa arbitrilor că a pierdut din cauza lor. El a fost eliminat pentru proteste în urma unor faze petrecute la mijlocul terenului. Mie îmi pare foarte rău pentru Independenţa. Am rămas surprins că o echipă din Ilfov, cu jucători din Capitală, poate fi aşa de slabă cum a fost Corbeanca. Păcat că nu au profitat”, a declarat Motanu.

Florin Stancu, antrenorul Unirii Mănăstirea, consideră meritată victoria celor de la Corbeanca.

„Au căzut fizic, din acest motiv au pierdut. Nu au nici un motiv să dea vina pe arbitraj. Mie îmi pare foarte rău că au pierdut. Mi-aş fi dorit să promoveze ca să nu ne mai luptăm cu ei în sezonul viitor. Au căzut fizic în partea a doua a jocului. După meci, am vorbit cu Ion Radu şi mi-a zis că s-a cunoscut faptul că echipa lor nu face antrenament”, a povestit tehnicianul de la Mănăstirea.

În schimb, Nicolae Eftene a făcut o analiză foarte atentă a jocului prestat de către trupa din Independenţa.

„Cum să dea vina pe arbitraj când ei abia au stat în ghete? Nu poţi să păcăleşti fotbalul la nesfârşit. Dacă nu faci antrenamente, nu eşti antrenor, iar dacă vii doar la joc nu înseamnă că eşti jucător. Arbitrajul a fost corect, dar ei s-au obişnuit să fie avantajaţi tot timpul. Am vorbit după meci cu oamenii de fotbal din judeţul Călăraşi şi toţi spuneau acelaşi lucru. Toţi erau supăraţi că nu vor scăpa nici în campionatul următor de Independenţa. Oricum, nu au o echipă deloc rea, dar trebuie să scape de Motorină. El n-a alergat deloc. Nu pot să-mi explic cum a putut să-l bage Ilie Zeciu titular pe ăla care era mai gras şi decât aia din tribună. Motorină şi cu fundaşul stânga au fost inexistenţi. Portarul a greşit la golurile doi şi trei, dar marea lor problemă a fost pregătirea fizică. În schimb, mi-au plăcut foarte mult fundaşii centrali, Cinaru şi Teodorescu. M-am uitat foarte atent la ei şi pot să spun că joacă extraordinar de bine împreună. Se sincronizează perfect. La mijlocul terenului au doi băieţi foarte buni, pe Alexe şi pe Voinescu, care ştiu să paseze, ştiu să dribleze şi aleargă foarte bine, iar în fata l-au avut pe Badea, care a făcut ce a vrut cu apărarea celor de la Corbeanca. Cei mai buni de pe teren mi s-au părut ăia doi, cu picioare strâmbe, Badea şi Voinescu. Sunt doi fotbalişti extraordinari”, este concluzia lui Eftene.

Venus Independenţa a ratat o bună oportunitate de a promova şi se păcăleşte dacă pune acest eşec pe seama arbitrilor, mai ales că este câştigătoarea unui campionat unde se fluieră mult şi se joacă foarte puţin. Pentru a creşte în valoare, judeţul Călăraşi are nevoie de doar 12 echipe în Liga a 4-a. Independenţa este una dintre echipele care susţine un astfel de proiect.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide