Grigore Dumitru: „Am reuşit să finalizăm proiecte importante: asfaltare, pietruire, iluminat public”

Mircea Brânduşă. Grigore Dumitru, primarul comunei Sohatu, crede în echipa lui şi e sigur că împreună vor merge mai departe. Şi de ce nu ar face-o? În această perioadă în cele două sate arondate, Progresu şi Sohatu, s-au realizat numeroase investiţii care au îmbunătăţit condiţiile de viaţă ale locuitorilor.

Rep: Cum aţi caracteriza anul 2019?

D.G.: Anul 2019 a fost un an normal pentru un primar care şi-a propus să fie în slujba concetăţenilor săi. Am reuşit să finalizăm proiecte importante precum: asfaltarea a 7,5 km de drumuri de interes public local; pietruirea tuturor străzilor din cele două sate; reabilitarea reţelei de iluminat public stradal; efectuarea cadastrului general pentru 80% din terenul extravilan; reabilitarea unui grup sanitar şi a acoperişului Şcolii Gimnaziale nr.2 din satul Progresu; reabilitarea Căminului Cultural din satul Sohatu; construirea unui parc în satul Sohatu; punerea în posesie prin atribuirea titlului de propietate; achiziţionarea unui buldoexcavator.

Rep: Care sunt priorităţile pentru viitor?

D.G.: Obiectivul meu presupune finalizarea următoarelor proiecte: finalizarea cadastrului general pentru restul de 20% teren extravilan; înfiinţare reţea apă sat Progresu; asfaltare 13 Km străzi interes public local; reabilitare Cămin Cultural, sat Progresu, proiect depus la CNI, imobilul fiind inclus în lista aşezămintelor culturale ce vor primi finanţare.

Rep: Care au fost cele mai grele provocări de când sunteţi primar?

D.G.: Au fost multe, dar le-am depăşit. În viziunea mea de primar care ştie ce vrea şi încotro se îndreaptă, toate eforturile sunt concentrate spre binele şi interesul cetăţeanului. Cu regret, constat că tot mai mulţi tineri au plecat în străinătate. Îmi doresc nespus de mult ca ei să nu-şi mai caute viitorul dincolo de graniţele României, iar cei plecaţi să se întoarcă acasă. Totodată, recunosc, una dintre cele mai mari probleme ale unui primar este lipsa de specialişti, precum şi lipsa banilor.

Rep: Cum este echipa cu care lucraţi?

D.G.: Mă bucur de o echipă de profesionişti care fac parte din aparatul Primăriei. Împreună, am realizat lucruri frumoase pentru comunitatea în care trăim. Suntem doar 9 colegi puternici şi uniţi pentru interesul cetăţeanului.

Rep: Ce reprezintă familia pentru dumneavoastră?

D.G.: Familia este o binecuvântare de care mă bucur de-a lungul vieţii, este fericirea mea, dar şi refugiul meu. Din păcate, ofer foarte puţin timp familiei, dar oricum mă bucur de înţelegere, dragoste şi susţinere.

Rep: Ce aşteptări mai aveţi de la 2019, ţinând cont că vor fi alegeri prezidenţiale luna viitoare?

D.G.: Să depăşim provocările şi ce ne-am angajat să implementăm. Este un final de an cu două scrutinuri electorale şi sper să avem cu toţii înţelepciunea de a nu repeta erorile din trecut. Dacă există cu adevărat voinţă politică, nu doar declaraţii de intenţie, atunci vom lua decizii care duc la o construcţie durabilă. Dincolo de interese partizane şi de moment, să alegem preşedintele demn de aprecierea şiîncrederea poporului român care să dea dovadă de fapte şi nu doar de vorbe.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide