Grigore Dumitru: „Comuna Sohatu nu a înregistrat niciun un caz de persoană infectată cu coronavirus”

Mircea Brânduşă. „Avem foarte multe proiecte cu fonduri UE, avem bani şi de cofinanţări. Sperăm să primim bani şi de la guvern, pentru combaterea acestei pandemii. Nu avem probleme cu banii, nu avem oameni trimişi în şomaj tehnic. Funcţionarii de la primărie au rămas pe poziţii. Nici aici nu s-ar putea vorbi de şomaj tehnic, susţine edilul, pentru că sunt puţini angajaţi în organigrama primăriei. Ne-am adaptat la situaţia actuală, am redus programul cu publicul la primărie, eliberăm documentele solicitate la uşă. Însă nu avem la cine să renunţăm în perioada asta, suntem puţini în organigramă, funcţionăm deja pe minim. Au mai intrat unii în concediu de odihnă, era dreptul lor, dar nu se poate vorbi de şomaj tehnic. Cu siguranţă, nu vom mai avea însă încasări la buget ca anul trecut. Prelungindu-se perioada în care se poate plăti, oamenii vor amâna să plătească impozitele.”, a afirmat Grigore Dumitru, edilul din Sohatu.

Cu privire la realizările din acest mandat, domnia sa ne-a prezentat care sunt proiectele finalizate:

-Modernizare prin asfaltare drum comunal, Cucuieţi – Progresu, pe o lungime de 9.5 km;

-Reabilitare şi modernizare iluminat public stradal prin montarea a 802 lămpi tehnologie led;

-Cadastrarea întregii suprafeţe de teren extravilan a comunei – 7.000 ha;

-Pietruirea a 12 km de drumuri comunale în satele Progresu şi Sohatu;

-Reînfiinţare echipă de fotbal, înscrisă în Liga a 5-a a Campionatului Judeţean de fotbal;

-Amenajare bază sportivă.

Pentru perioada următoare, Grigore Dumitru are în plan mai multe proiecte.  Prin CNI va fi reabilitat căminul cultural din satul Progresu şi se va construi o sală sport în satul Sohatu. Prin PNDL 2 se vor asfalta 30 străzi comunale pe o lungime de 13 km în satele Progresu şi Sohatu. Va fi înfiinţată reţea de alimentare cu apă pe o lungime de 9 km şi se va construi staţie de alimentare şi pompare cu apă în satul Progresu. Se va extinde şi moderniza staţia de alimentare cu apă în satul Sohatu. Prin parteneriat cu localitatea Gălbinaşi, se va realiza aducţiunea cu gaze în satele Progresu şi Sohatu.

Joi, 14.05.2020, s-au împlinit două luni de la instituirea pe teritoriul naţional a stării de urgenţă în vederea prevenirii şi stopării răspândirii virusului COVID-19. În acest context, mesajul primarului Grigore Dumitru privind ieşirea din starea de urgenţă şi intrarea, începând cu 15.05.2020, în starea de alertă este unul destul de elocvent şi convingător.

„Dragi locuitori ai comunei Sohatu, vă mulţumesc fiecăruia dintre dumneavoastră pentru efortul pe care l-aţi făcut în aceste două luni de zile, pentru modul în care aţi respectat restricţiilor impuse de autorităţi. Aţi arătat, astfel, responsabilitate în a avea grijă de propria sănătate, dar şi a celor din jurul dumneavoastră.Vă mulţumesc vouă, părinţilor şi bunicilor, care aţi stat acasă şi aţi explicat copiilor şi nepoţilor de ce trebuie să stea în izolare – pentru a se păzi de o boală necunoscută – în loc să se bucure de soare, să meargă la joacă împreună cu alţi copii sau să participe la activităţi sportive.Toţi am suferit că nu am participat la Slujba de Inviere sau că nu am sărbătorit ziua de 1 Mai aşa cum am făcut-o până acum. Pentru înţelegerea şi pentru spiritul civic de care aţi dat dovadă, vă mulţumesc. În aceste două luni, indiferent de locul unde ne-am aflat (acasă, în locuri publice sau la muncă) şi de activitatea pe care am desfăşurat-o, am demonstrat cu toţii că suntem capabili să respectăm regulile şi să ne comportăm cu responsabilitate, astfel încât să limităm răspândirea noului coronavirus. Un scurt bilanţ al pandemiei de COVID-19, corespunzător stării de urgenţă, arată astfel: persoane izolate la domiciliu: 35; persoane confirmate cu noul coronavirus: 0; persoane decedate: 0; confirmate cu noul coronavirus: 0. Din data de 15.05.2020 am intrat într-o nouă etapă, concretizată prin instituirea stării de alertă. Din punct de vedere medical semnalele sunt pozitive, dar pericolul reprezentat de acest nou coronavirus nu a trecut. Trebuie să fim, în continuare, la fel de uniţi şi de responsabili în a respecta măsurile luate de autorităţi; doar astfel, vom avea grijă de sănătatea noastră, a familiilor noastre şi a tuturor locuitorilor comunei noastre. Dumnezeu să ne binecuvânteze! Multă sănătate tuturor!”

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide