Gunoaiele din Călărași, neridicate de zile bune de la punctele de colectare

Din data de 1 octombrie a.c. firma REBU a preluat contractul de gestiune privind colectarea gunoiului pe raza municipiului Călărași, însă această perioadă de tranziție de la Urban, firma care s-a ocupat până acum de colectarea deșeurilor, către REBU a făcut ca orașul să fie năvălit de gunoaie.

De mai bine de o săptămână, tomberoanele nu au mai fost golite, pe platformele de colectare a deșeurilor adunându-se munți de gunoaie, iar cetățenii care locuiesc la case se întreabă când vor veni mașinile de gunoi să le ridice deșeurile menajere.

Conform contractului, REBU va colecta gunoaiele de la case doar o dată pe săptămână, miercurea, nu de două ori ca până acum, iar asta se va face doar o pentru o perioadă limitată, deoarece, conform spuselor reprezentanților Primăriei, în contract nu este prevăzut acest lucru. Asta presupune ca fiecare cetățean care locuiește la casă să își transporte singur gunoiul într-un loc special amenajat. Ce-i drept, mulți nici nu știu unde se află acestea pentru că nu au fost înștiințați.

Colectarea din zona blocurilor se va face de două ori pe săptămână sau ori de câte ori este cazul. Doar că până acum nu s-a făcut DELOC. Și aici vor apărea schimbări majore. Deșeurile, altele decât cele menajere, nu vor mai fi ridicate. Atât cei care locuiesc la blocuri cât și cei de la case au obligativitatea de a selecta gunoiul, în caz contrar putând fi amendați.

Angajații REBU vor aplica pe gunoaiele ce nu fac parte din categoria celor menajere abțibilduri pe care scrie „deșeu neconform” și le vor lăsa acolo. Primăria caută o alternativă pentru ca platformele să nu fie invadate de astfel de gunoaie. O altă soluție este aceea de a se păzi efectiv platformele de colectare cu probleme și amendarea celor care aruncă deșeuri neconforme.

Până la rezolvarea problemei colectării selective, firma REBU ar trebui să își preia atribuțiunile și să înceapă activitatea propriu-zisă. Pentru că orașul se sufocă de gunoaie. Până la această dată trebuia demarată o acțiune de informare a cetățenilor, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Paginile de facebook ale călărășenilor sunt pline de fotografii cu munții de gunoaie care s-au adunat în cartierele orașului. Iar nemulțumirile cresc de la o zi la alta.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide