Handbal pe burta goală!

Sorin Anghel. Din raţiuni de ordin financiar, turneul umanitar ce trebuia să se desfăşoare la sfârşitul săptămânii la Călăraşi nu a mai avut loc. Dinamo Bucureşti, Steaua Bucureşti şi Ştiinţa Dedeman Bacău au anunţat conducerea CSM Călăraşi că nu dispun de fondurile necesare pentru a participa la un turneu de numai două zile.

Probleme financiare sunt şi la Călăraşi, chiar dacă antrenorul Sabin Dacău a încercat, atât cât a putut, ca acest lucru să nu ajungă la urechile suporterilor. Jucătorii nu şi-au primit salariile de la începutul anului şi până acum. Există zvonuri că unii dintre ei au avut chiar şi ieşiri nervoase la adresa conducătorilor. Au tot dreptul să facă acest lucru, mai ales că în iarnă au avut oferte de la echipe din Liga Naţională.

Antrenorul Sabin Dacău a ajuns la capătul răbdării şi recunoaşte că îi este tot mai greu să lucreze cu handbalişti neplătiţi de patru luni. Săptămâna aceasta s-a aprobat bugetul local şi urmează ca în conturile CSM Călăraşi să apară 500.000 de lei, adică 5 miliarde de lei vechi.

Revenind la meciul cu Interhandbal, trebuie spus că formaţia călărăşeană porneşte cu prima şansă. Bucureştenii au fost slăbiţi în pauză de iarnă după ce şase dintre cei mai importanţi jucători s-au transferat la Dinamo. Diferenţa dintre cele două echipe este de numai un punct în acest moment.

„Pentru noi este foarte important să câştigăm acest meci şi am convingerea că vom câştiga fără probleme. Ne gândim foarte serios să câştigăm la Vaslui pentru a termina sezonul pe locul al doilea. O victorie în Moldova este importantă şi pentru moralul băieţilor, care ar putea să joace altfel în sezonul viitor, când ne vom lupta cu Vaslui pentru promovarea în Liga Naţională”, a declarat Sabin Dacau.

Tehnicianul celor de la CSM Călăraşi tot mai speră că echipa sa va participa la un turneu de baraj pentru promovarea în prima ligă. Deocamdată, nici un oficial al Federaţiei Romane de Handbal nu a anunţat că acest baraj va avea loc, dar Sabin Dacău susţine că are informaţii potrivit cărora călărăşenii vor avea ocazia să atace promovarea încă din acest sezon. Ca urmare, echipa trebuie să câştige la Vaslui şi să rămână la turaţie maximă până la finalul campionatului.

Din păcate, din cauza promisiunilor neonorate, mulţi dintre jucătorii aflaţi acum în lot vor să nu-şi mai prelungească şederea la Călăraşi. De la vară, Sabin Dacău va trebui să se gândească la alţi jucători. În plus, trebuie ca echipa de handbal să plece din curtea CSM Călăraşi.

Etapa a 21-a / Sâmbătă, 6 aprilie

  • CSM Călăraşi – ACS Interhandball
  • LPS Piatra Neamţ – HC Vaslui
  • CSM Focşani – HC Buzău
  • Universitatea II Suceava – Dinamo II
  • CSA Steaua – Univ. Târgovişte
  • CSM Bacău – Politehnica Iaşi
  • Universitatea Galaţi – ACS Handbal TL

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide