Handbal/Divizia A/CSM Călăraşi a capotat în faţa Stelei

CSM Călărași – CSA Steaua București 33-38 (17-23)

Mircea Brânduşă. Când două echipe puternice se înfruntă în luptă directă, există o listă de priorități. Mândria, ambiția, orgoliul. Sentimente ce nu trebuie neglijate. Steaua a venit la Călărași cu eticheta de mare favorită lipită pe frunte.

Cu aerul ușor superior al celui care-și cunoaște atuurile. Laufceac, Maziliu, Cian, Omer, Cioban, Szoke, Stamate, vedete incontestabile. De partea cealaltă, CSM Călărași venea din postura de invingătoare din meciul cu Bacău. În acest aer, condimentat de cei 1.000 de spectatori și o galerie frenetică, a început sâmbătă la ora prânzului meciul. Cel mai dureros din acest campionat, care la finele său a pus CSM-ul în genunchi în fața adversarului. Ce începe rău se termină și mai rău.

Dar cât de rău ar trebui să începi ca să ajungi la un astfel de deznodământ? Sau ce ar trebui să explice inexplicabilul? Culmea e că CSM a pornit în meci, cu un joc mai viu decât cel arătat cu Galați. Primul sfert de oră strâns, în care handbaliștii antrenați de Dacău și Frâncu chiar au condus în câteva rânduri cu un gol. Apoi filmul s-a rupt. Sau, mai degrabă, au intrat în alt film, cel cu bulgărele de zăpadă care e lansat pe pantă și, pe măsură ce coboară, se face tot mai mare și nimeni nu-l poate opri!

La pauză au fost 6 goluri în favoarea „militarilor”, 17-23. Serii de goluri, lovituri seci, fără umor și fără sos, trimise în poarta care, alt paradox, a fost apărată mai bine de Vasiliu decăt de Manole. În partea a doua, pelicula de groază a rulat în continuare. Doar 2 goluri până în min. 38, puzderie de greșeli, senzația de fatalitate, că totul e prescris, imposibil de răsturnat. Laufceac, portarul naționalei României a avut în jumătatea secundă intervenții miraculoase. A apărat 10 mingii în situații grele, din care 2 aruncări de la7 metri.

CSM în atac a fost expresia pură a blocajului. Savlovschi și Mocanu au mai sclipit un pic în față, în rest, neputință, lipsă de concentrare, și mare, mare zăpăceală! Apărarea și mijlocul au jucat fără răutatea necesară și fără determinare. Și pentru ca finalul să fie memorabil, ultimul gol al steliștilor a fost marcat în ultima secundă de joc de Stamate, care l-a văzut pe Vasiliu ieșit și a trimis o boltă în poarta goală.

Cu acest bagaj greu, de 5 pietre în sacul meciului, 33-38, mergem miercuri la Suceava și apoi așteptăm sâmbătă vizita echipei din Focșani. Atenție! Și sunt doar 4 zile la mijloc pentru a reface moralul jucătorilor. „Steaua a jucat foarte bine. Nu ne-a fost teamă de ei. Am început bine partida, însă trebuia să dăm nu sută la sută, ci 120% în teren, pentru că am întâlnit echipa de pe primul loc. Am jucat slab atât în apărare, cât și în atac. Băieții trebuie să înțeleagă că este nevoie să muncească mai mult ca să câștige un astfel de meci. Trebuie să uităm acest joc, să încercăm să recuperăm punctele pierdute la Suceava și să obținem la finalul turului locul 2.”, a spus, după meci, primarul orașului, Daniel Drăgulin.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide