Handbal/La Dunărea Călărași se dorește participarea în cupele europene la anul

Sorin Anghel. Dunărea Călăraşi scrie istorie în Liga Naţională. Echipa antrenată de către Aihan Omer este considerată de către presa centrală drept revelaţia competiţiei. Sâmbătă, călărăşenii au învins cu 29-25 pe HC Odorheiu Secuiesc. Victoria a fost una cât se poate de categorică. La pauză, gazdele au condus cu 16-8, o diferenţă uriaşă, motiv pentru care vicepremierul Gabriel Oprea, aflat într-o vizită cu caracter politic în oraşul de pe malul Borcei, s-a ridicat de pe scaun şi a părăsit Sala Polivalentă.

În absenţa lui Alin Șania, suspendat în urma jocului de la Vaslui, Ionuţ Săulescu, revenit după o lungă accidentare, a fost liderul din teren al Dunării Călăraşi. Conducătorul de joc a fost MVP-ul partidei şi a cules ropote de aplauze din partea publicului care a umplut până la refuz tribunele. Elevii lui Aihan Omer se află pe locul şase în clasament, dar speră să termine măcar un loc sau poate chiar două mai sus, astfel încât în play-off să joace cu o formaţie din Capitală. CSM Bucureşti şi Dinamo sunt doi adversari pe care Dunărea îi poate răpune.

La Călăraşi se fac planuri mari. În pauza de iarnă nu s-au putut face transferuri din cauza faptului că Federaţia Romană de Handbal a blocat transferurile clubului din cauza unor datorii pe care CSM Călăraşi, strămoşul Dunării de acum, le are către Gabriel Borodi, Eremia Pârâianu şi Adrian Tucanu.

Conştienţi că echipa are nevoie de întăriri, oamenii din jurul clubului condus de către Ion Dumitru au început să achite datoriile făcute de alţii. „Am plătit personal o sumă de bani către Borodi. Legal, noi nu putem face astfel de plăţi în numele clubului, aşa că am scos bani din buzunarul meu, am mai strâns şi de la alţi oameni din oraş şi am început să dăm. Aceste datorii ar fi trebuit să la plătească CSM Călăraşi, nu noi. Am înţeles că ei au rezolvat ceva cu Adrian Tucanu, dar nu ştiu exact despre ce este vorba”, a declarat Ion Dumitru, preşedintele Dunării Călăraşi.

Acesta a vorbit şi despre planurile de viitorul al clubului pe care îl conduce. „Anul viitor vrem să atacăm cupele europene. La vară vom face câteva transferuri importante. Echipa trebuie întărită serios. Deocamdată nu pot da nume. În schimb, în proporţie de 99%, Aihan Omer va rămâne antrenorul Dunării Călăraşi.”

Miercuri, călărăşenii se vor deplasa la Tg. Jiu, pentru un joc contând pentru etapa a 23-a Ligii Naţionale. Ultimul meci din cadrul sezonului regulat se va desfăşura la 8 aprilie, pe teren propriu, contra Stelei Bucureşti.

AHC Dunărea Călărași-HC Odorhei 29-25 (16-8)
AHC Dunărea Călărași: Brazhnyk, Andrei (portari), Gavriloaia 7 goluri, Zacaciurin 5, Săulescu 5, Nicolae 4, Gurkovsky 3, Tsap 2 (1 din 7m), Bulov 2, Komogorodsky 1, ?oldănescu
HC Odorhei: Szabo, Tevzadze, S. Orban (portari), Mihalcea 5 goluri, Rusia 4, Talaş 3, Onyejekwe 3, Sipos 2, Kuzmanoski 2, Majnov 2 (1 din 7m), Ramba 2, Komporaly 1, Stoilov, L. Orban
Aruncări de la 7m: 1/1, respectiv 2/1
Eliminări: 5 x 2 min., respectiv 1 x 2 min.
Cartonaș roșu: Rusia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide