Handbal/Specialiştii surprizelor

Sorin Anghel. Dunărea Călăraşi este pe locul trei în Liga Naţională de handbal masculin. Nu există călărăşean care să nu se mândrească cu o asemenea poziţie. Ultima victimă a elevilor lui Aihan Omer se numeşte Dinamo Bucureşti. Într-o partidă disputată luni seara, în Sala Dinamo, echipa de pe Borcea s-a impus cu 23-21 în faţa unui adversar ce traversează o criză ce ar putea-o scoate din cursă pentru un loc în cupele europene. E devreme să facem calcule şi nici nu e bine că pe cineva de la Călăraşi să preocupe ceea ce se întâmplă la formaţia din Ştefan cel Mare.

„Orice meci din Ligă este deschis oricărui rezultat, nu contează cine joacă. A fost un meci greu, noi l-am pregătit serios, ştiam că ne aşteaptă o echipă care are foame de puncte şi care îşi doreşte să revină. Am câştigat, suntem bucuroşi şi sper că de la meci la meci să jucăm şi mai bine. La Bucureşti avem posibilitatea să venim cu supoterii, suntem aproape. Am avut prima victorie, cu Constanţa, la care nu ne-am aşteptat, dar care ne-a dat încrederea că putem face şi alte jocuri bune. Acum cred că am demonstrat că n-a fost o întâmplare victoria de atunci”, a declarat Aihan Omer, la finalul jocului.

Victoria de la Bucureşti a fost considerată de toată lumea drept surpriza etapei a şasea din Liga Naţională. De la începutul sezonului şi până acum, călărăşenii au demonstrat că au şanse în faţa oricărui adversar. Dunărea a pierdut doar două meciuri, cu Timişoara, atunci când la ultima fază mingea a refuzat să intre în poartă, şi cu Bacău, un meci în care elevii lui Aihan Omer s-au întrecut în ratări monumentale.

Călărăşenii nu sunt la primul rezultat bombă. Au învins până acum pe HCM Constanţa, cea mai titrată formaţie din handbalul românesc şi care nu a mai cunoscut gustul înfrângerii de la jocul din prima etapă, CSM Bucureşti, cel mai bogat club din România, CSU Suceava, „lanterna roşie” a Ligii Naţionale, şi Dinamo Bucureşti, echipă ce şi-a propus câştigarea titlului. Avantajul de până acum al Dunării a fost reprezentat de faptul că adversarii au intrat în teren prea încrezători în victorie şi au avut surpriza să dea peste o nucă foarte tare.

E clar că de acum înainte Călăraşiul va fi tratat mult mai serios, iar victoriile vor fi mult mai greu de obţinut. Dar important este că echipa joacă exact cum îi place lui Omer. Primeşte goluri puţine, iar pe faza ofensivă jocul colectiv este cel care primează. Săptămâna acesta, Dunărea Călăraşi va sta, urmând ca în runda a 8-a să evolueze pe teren propriu, contra celor de la Minaur Baia Mare, ocupanta primului loc în clasament.

Dunărea: Braznik – Sania 6 goluri, Nicolae 5, Zacaciurin 4, Gavriloaia 4, Kumogorodsky 1, Mateas 1, Gurkovsky 1, Tsap, Saulescu, Mitrea, Soldanescu, Bulov. Antrenor: Aihan Omer.

 

 

 

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Vineri, 3 octombrie, se deschide Târgul „Expo Euro Dunărea”

Rodica Zaharia. Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Călăraşi împreună cu Camera de Comerţ din Silistra (Bulgaria) şi Direcţia pentru...

Închide