Handbalul, cel mai important vector de imagine

Sorin Anghel. Ediţia 2012-2013 a Diviziei A la handbal masculin s-a încheiat la sfârşitul săptămânii trecute. CSM Călăraşi a terminat sezonul cu o victorie lejeră, scor 43-27, pe terenul celor de la Politehnica Iaşi. Handbaliştii lui Sabin Dacău s-au clasat pe locul al doilea la finalul sezonului, atingând obiectivul trasat de către conducerea clubului. Ideală ar fi fost o promovare, însă în condiţiile în care Steaua Bucureşti a defilat prin Divizia A acest lucru a fost imposibil.

De pe urma handbalului, Călăraşiul are numai de câştigat. E drept, se vorbeşte despre salarii mari, însă importantă este imaginea pe care băieţii lui Sabin Dacău o aduc judeţului. Dacă la CSM se pot susţine lefuri mari înseamnă că sportivii nu mai fug de Călăraşi. În plus, performanţa trebuie răsplătită. Dacă vrei calitate, trebuie să investeşti nu doar în jucătorii de la seniori, ci trebuie să bagi bani şi în creşterea juniorilor. Iar la Călăraşi acest lucru chiar se petrece. Ca drept dovadă stă faptul că juniorii mari de la CSS Călăraşi au jucat finala campionatului naţional.

Este semnul clar că de pe malul Borcei vor pleca în continuarea jucători către handbalul mare. Mocanu, liderul de acum al celor de la CSM Călăraşi, Şelaru, unul dintre cei mai buni portari din Liga Naţională şi om de bază la Bucovina Suceava, precum şi Dinescu, proaspăt transfer de la Ploieşti la Tg. Jiu, sunt crescuţi la Călăraşi de către Ioan Bota.

Acum a venit rândul unor tineri precum Voinea sau Coveianu să bată la porţile afirmării. După turneul juniorilor mari, antrenorul Sabin Dacău a promis că 4-5 jucători vor face parte din lotul cu care CSM Călăraşi va ataca promovarea în sezonul viitor. Lângă ei vor mai fi aduşi cel puţin 3 jucători de valoare certa, astfel încă Mocanu & Co să nu mai întâmpine probleme. HC Vaslui va fi singurul adversar al călărăşenilor în lupta pentru prima poziţie, singură ce duce în Liga Naţională.

Moldovenii beneficiază însă de sprijinul unor echipe precum Bucovina II Suceava sau CSU Bacău, astfel că ar putea să încerce prin „indirecte” să îşi asigure promovarea. Cert este că viitorul sezon începe de la zero, că echipele din a doua jumătate a clasamentului vor fi formate tot din juniori sau studenţi. Pentru a face un pas în faţă, Călăraşiul ar trebui să se organizeze altfel. Dumitru Chirilă, directorul CSM Călăraşi, militează pentru înfiinţarea Handbal Club Călăraşi, dar, deocamdată, nimeni nu a mişcat vreun deget în acest sens.

Etapa a 26-a / Sâmbãtã, 25 mai
ACS Interhandball – CSA Steaua 21-40
CSM Bacãu – Univ. II Suceava 32-31
Univ. Galaţi – CSM Focşani 27-24
Politehnica Iaşi – CSM Cãlãraşi 27-43
Univ. Târgovişte – HC Vaslui 24-50
Dinamo II – HC Buzãu 44-33
ACS Handbal TL – LPS Piatra Neamţ 10-0

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide