Handbal/Un an de la promovarea în Liga Naţională

Sorin Anghel. În urmă cu un an de zile, CSM Călăraşi, strămoşul AHC Dunărea Călăraşi, participa la barajul pentru promovarea în Liga Naţională, acolo unde a întâlnit CS Caraş-Severin, HCM Piteşti şi CSU Suceava.

Echipa de pe Borcea era atunci antrenată de către Sabin Dacău şi se baza pe aceeaşi jucători pe care îi pregăteşte acum Aihan Omer. Nucleul de bază era acelaşi, în sensul că tot Alin Șania era omul de la care suporterii, în număr de patru la barajul de la Sebeş, se aşteptau să facă diferenţa, tot Iulian Andrei era portarul de bază, tot Ionuţ Săulescu era cel care conducea jocului şi tot extremele Gavriloaia şi Mitrea erau oamenii pe care se putea conta la fiecare contraatac.

Turneul din Ardeal a început cu stângul pentru CSM Călăraşi. Șania & Co au pierdut la o diferenţă de un gol meciul cu reşiţenii ce erau antrenaţi atunci de Aihan Omer, actualul antrenor al Dunării. Supărare mare printre călărăşeni, care nici măcar nu se gândeau că nu vor câştiga toate cele trei meciuri. Echipa s-a mobilizat însă a doua zi, când a întâlnit pe HCM Piteşti, echipa antrenată de către călărăşeanul Titel Răduță. Victoria CSM-ului a fost una clară, însă în sânul echipei tot nu a fost linişte.

Obiectiv de Călăraşi a anunţat fix în ziua jocului că antrenorul Sabin Dacău va fi schimbat şi în locul său va fi adus Sebastian Bota. Antrenorul de atunci al lui Dinamo a confirmat mai târziu că a negociat cu gruparea de pe Borcea, dar n-a mai ajuns să semneze contractul pentru că nu a reuşit să se despartă la timp de „câini”. Tot în aceeaşi zi s-a aflat şi lista celor ce vor pleca de la Călăraşi. Timpul a demonstrat că am avut dreptate. Evident, Sabin Dacău a început să se plângă că nu are linişte. Deja se credea mare antrenor. Nu îi mai ajungea nimeni la nas. Era om important. A doua zi a venit decisiva partidă cu CSU Suceava, iar victoria a curs firesc şi CSM Călăraşi a promovat în Liga Naţională. A fost un moment istoric, pe care puţini au ales să-l trăiască la faţa locului. Cei care se bat acum cu pumnul în piept că ştiu mai multe decât ştie conducerea clubului ar trebui să-şi pună leucoplast la gură. E drept, nici Ion Dumitru nu a fost la Sebeş, dar unii dintre voi nici măcar n-aţi ştiut că la Călăraşi există Sala Polivalentă, iar când aţi trecut prima oară pe lângă ea v-aţi minunat de ce lucru grozav s-a construit în oraş.

După un an de zile, AHC Dunărea Călăraşi este tot în Liga Naţională. Ieri a disputat ultimul meci, pe terenul celor de la HCM Constanța, campioana României, formaţie pe care a învins-o și în cel de al doilea meci din play-off, 29-35, clasându-se astfel pe locul 5. În stagiunea viitoare, călărăşenii vor fi antrenaţi tot de către Aihan Omer, iar lotul de jucători va fi, în mare parte, acelaşi.

Ultima oră

Ionuț Săulescu s-a despărțit de gruparea călărășeană, antrenorul Aihan Omer anunțându-l că nu va mai conta pe serviciile sale în sezonul următor.

 

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide