Iată că se poate!

Dumitru Chirilă. Se poate ca noi călărăşenii să fim primii în Europa şi chiar în lume la ceva. Să fim primii într-un domeniu de excelenţă, în domeniul marii performanţe sportive, un domeniu în care practic ne „jucăm” cu limitele umane!

Şi dacă aţi şti cât de greu este să ajungi CAMPIONUL campionilor din Europa şi din lume!!!

Şi noi am reuşit. Am reuşit prin A. CHIOSEAUA, medaliat cu aur la CE de canotaj, U 23, dar şi prin Adriana AILINCĂI şi Mădălina CAȘU, medaliate cu argint la aceeaşi competiţie de mare anvergură din Polonia. Nu o să spun nimic, aici, despre universul dificil al învingătorilor, despre munca, talentele şi sacrificiile lor, nu o să încerc să idealizez campionii, dar mă simt nevoit să amintesc cât de importante sunt realizările acestor tineri minunaţi pentru moralul, încrederea în sine a unui popor, pentru vigoarea unei naţiuni. Marii campioni nu-şi refuză nimic pentru a câştiga!

Ei îşi dezvelesc pieptul în luptă, pentru că nu îşi acordă nicio scuză în caz de eşec, indiferent dacă acest lucru se întâmplă în competiţie sau nu!

Auzim câteodată spunându-se că un anumit individ „a reuşit”. A reuşit ce? A atins oare un nivel bun? A câştigat bani? Recunoaştere? A reuşit doar în raport cu aşteptările sale? Chiar dacă suntem campioni, nu suntem feriţi de astfel de întrebări!! Ce să spunem de trofee, RECOMPENSE, diplome, care consfinţesc în mod obişnuit REUŞITĂ??? Excelenţa are un preţ foarte ridicat, atât la antrenamente, cât şi în competiţie. Dar, după???

Călăraşiul are oameni de aur!

Alexandru CHIOSEAUA, de la CSM Călăraşi, a cucerit aurul la Campionatul European de Canotaj, tineri până la vârstă de 23 de ani, de la Kruzwica, Polonia, competiţie desfăşurată la începutul lunii septembrie, 2017.

Acest excepţional sportiv, posesor al unei înzestrări naturale remarcabile, al unei aure de învingător, modelată prin lupta permanentă pe care o poartă cu toate dificultăţile existente în sportul românesc, a demonstrat la această mare competiţie europeană o foarte bună pregătire şi o deosebită forţă de caracter, depăşindu-şi, cu o aparenţă uşurinţă, toţi oponenţii participanţi, cucerind pentru Călăraşi, şi implicit pentru România, medalia de Aur.

Alexandru CHIOSEAUA este sportivul şi omul care munceşte din greu cu bucurie, care este atras de dificultate, pentru că ea îl face mai puternic, care ştie să spună „nu” tentaţiilor mărunte, atunci când acestea sunt incompatibile cu proiectul sau de a ajunge un mare campion.

Alexandru CHIOSEAUA este omul generos, care este capabil să dăruiască, fără a aştepta rezultate imediate, care alege să „facă” prea mult, decât insuficient, care este capabil să dea de la el, fără să aştepte să fie recompensat!

Alexandru CHIOSEAUA este omul care a descoperit că ceea ce îl distinge de ceilalţi îi permite să se dezvolte, care a învăţat să dea ceea ce are mai bun în el, înainte de „a câştigă”, care consideră că oricum „câştigă”, dacă îşi îndeplineşte sarcina asumată!

Alexandru CHIOSEAUA este sportivul care priveşte dincolo de obstacol şi caută soluţii împreună cu mentorii săi, în loc să facă din acesta un obstacol de netrecut!

Şi tocmai de aceea, Alexandru CHIOSEAUA, medaliat cu argint şi la Campionatele Mondiale de la Rio de Janeiro, a reuşit să fie cel mai bun într-o întrecere cu cei mai buni din Europa, umplând inimile de bucurie tuturor românilor iubitori de sport şi nu numai!

Cinste ţie, Alex, mulţumiri părinților tăi din Drajna, care te susţin necondiţionat şi felicitări antrenorilor tăi Daniel BĂNĂŢEANU, Eugen SUCIU – de la CSM Călăraşi şi antrenorilor de la Lotul Naţional al României.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide