Ilie Mihai: „Putem să ne decidem viitorul, putem aduce o schimbare“!

Mircea Brânduşă. Ilie Mihai, preşedintele organizaţiei PNL Budeşti, candidat al acestui partid pentru funcţia de primar al oraşului, reclamă ineficienţa actualei administraţii publice locale din Budeşti, şi vorbeşte despre şansa ca Budeştiul să aibă un primar liber şi puternic şi despre viitorul oraşului în care trăieşte.

Rep: D-le Ilie Mihai, pentru început vă rog să le spuneţi simpatizanţilor dvs. de ce aţi părăsit ALDE şi aţi ales PNL?

I.M.: Am plecat din ALDE din cauza faptului că în interiorul acestui partid se petreceau lucruri cu care eu niciodată nu aş fi putut fi de acord. Am ales PNL pentru faptul că în structura acestui partid se găsesc oameni de onoare care respectă ideea liberalismului.

Rep: De ce vă doriţi să deveniţi primarul oraşului Budeşti?

I.M.: Vreau să fiu primarul tuturor, nu doar al unui cerc de apropiaţi. Voi fi factorul de echilibru al oraşului şi al satelor aparţinătoare şi orice cetăţean va putea să mi se adreseze cu încredere, fără nici o suspiciune de partizanat sau jocuri politice. Ştiu că oamenii şi-au pierdut încrederea şi speranţa într-o viaţă mai bună şi într-o societate mai dreaptă. Tocmai de aceea, cu siguranţă voi fi primarul tuturor, nu al PNL-ului. Voi fi un exemplu de cinste, toleranţă faţă de diversitate şi respect faţă de valorile care trăiesc în comunitatea noastră.

Rep: Cum comentaţi activitatea actualei administraţii publice din Budeşti?

I.M.: Voi fi foarte clar în această direcţie. După terminarea alegerilor de anul trecut şi după demisia fostului primar „Miticuţă” şi sub interimatul d-lui Sinel, primăria Budeşti nu a reuşit să implementeze niciun proiect naţional. De aceea, nu există direcţie şi nu se dă niciun sens activităţilor din serviciile primăriei. Actualul primar este înconjurat de hiene şi mi se pare că el însuşi face parte din acest regn animal. Am semnale din partea oamenilor şi a celor care lucrează în primărie că primarul interimar le solicită lucruri care ies din cadrul legal.

Rep: În opinia dvs. cum trebuia să procedeze primarul Iorgu şi primarul Nae?

I.M.: Ce ar fi trebuit să facă primăria Budeşti? Să gestioneze cu responsabilitate cheltuielile publice pentru că anul trecut, din câte ştiu, situaţia economică a primăriei era bună. În acest timp care a trecut de la alegerile locale, banii publici au fost cheltuiţi în bătaie de joc. Mai mult decât atât, în acest interimat, faptul de a nu dirija banii către investiţii, ci a-i folosi în cea mai mare parte pentru salarii şi anumite „servicii”, cu gândul la apropiata campanie a alegerilor parţiale din acest an, este o dovadă de iresponsabilitate. Aşa că, primăria Budeşti pare deprinsă de orice contact cu realitatea. Cele două partide din care fac parte primarul şi viceprimarul se contrează zi de zi. Toate energiile se consumă pentru a da bine electoral. Expresia folosită de un coleg de partid că: „ năpasta nu e criza care a dat peste noi budeştenii, ci năpasta este actuala conducere a primăriei”, se potriveşte situaţiei actuale din administraţia publică a oraşului. Din păcate, Budeştiul nu este pe mâini bune, iar oalele sparte, mă refer la tot ceea ce nu a făcut conducerea primăriei până acum, le vom plăti, noi cetăţenii, în timp.

Rep: În cazul în care veţi deveni primarul oraşului Budeşti, ce măsuri veţi lua?

I.M.: Pe lista mea de priorităţi se află obiective punctuale cum ar fi: eliminarea corupţiei din primărie; reducerea gradului de sărăcie; atragerea de fonduri financiare; îmbunătăţirea actului educaţional; îmbunătăţirea infrastructurii rutiere; reînfiinţarea spitalului orăşenesc; stimularea economiei şi crearea de noi locuri de muncă. Aceste proiecte trebuie puse în practică, dar ele trebuie puse sub egida unui proiect major orăşenesc. Împreună cu cetăţenii vreau să punem bazele acestui proiect. Vreau să transformăm cât mai repede oraşul Budeşti într-un oraş cu condiţii de viaţă europene, prosper şi respectat în judeţul Călăraşi.

Rep: Despre viitoarele alegeri parţiale, ce transmiteţi electoratului dumneavoastră?

I.M.: Ne aflăm în faţa celei mai grele bătălii pe care Partidul Naţional Liberal trebuie să o poarte în oraşul Budeşti, şi cu ajutorul lui Dumnezeu şi al cetăţenilor care au încredere în mine, o vom câştiga. Ne vom confrunta în această bătălie politică cu adversari periculoşi, care doresc doar să conducă oraşul Budeşti ca pe proprietatea lor, cărora nu le pasă de nimic altceva decât de afacerile şi interesele proprii. Ştiu că este greu, dar avem şansa să demonstrăm, atât nouă celor din PNL, cât şi celorlalţi cetăţeni că şi în oraşul Budeşti se poate duce o viaţă normală, se poate să ne bucurăm de viaţă, de împliniri, să fim motivaţi să rămânem şi să ne creştem copiii aici şi acum, nu în viitor, nu peste 5 ani, nu peste 20 de ani. Nu sunt promisiuni deşarte, nu sunt promisiuni electorale, sunt realităţi. Budeştiul, la ora aceasta, este în haos, oamenii, prietenii noştri, rudele şi-au pierdut locurile de muncă, şi-au pierdut speranţa. Într-un an şi jumătate de administraţie neagră ALDE-PSD, Budeştiul s-a întors înapoi cu 10 ani. Ştiu că este dificil, că sunt presiuni mari, că sunt şantaje, că sunt scandaluri şi ameninţări, promisiuni financiare pentru a trăda şi a merge electoratul alături de ei, căci sunt disperaţi. Sunt disperaţi că simt că pot pierde. Că simt acum că este posibil ca oraşul să ajungă să fie condus de un OM care nu le va mai permite să-şi facă jocurile murdare, care le va spune AJUNGE!, ajunge cât aţi minţit şi cât v-aţi bătut joc de vieţile noastre.

Rep: D-le Ilie Mihai, care este mesajul dvs. pentru locuitorii oraşului Budeşti şi a localităţilor aparţinătoare, Aprozi, Buciumeni, Gruiu?

I.M.: Dragii mei prieteni, trebuie să fiţi încrezători, trebuie să rezistaţi, căci nu au ce să vă ofere, nu au cu ce să vă ajute şi, cu siguranţă, nu o vor face. Probabil, vor încerca să vă şantajeze pentru a ne dezbina pentru că simt că pe zi ce trece forţa noastră creşte şi le este teamă de noi. Ca fost consilier cunoaşteţi faptul că am fost mereu în mijlocul problemelor dvs. şi am încercat să vă ascult şi să vă fiu de ajutor. Ştiu ce înseamnă un consiliu ostil, ştiu ce înseamnă să nu primeşti bani de la Consiliul Judeţean pentru comunitate şi de aceea vă rog să fiţi în număr cât mai mare cei care veţi vota PNL, astfel încât să obţinem majoritatea necesară. Dacă suntem uniţi, dacă suntem aproape unii de ceilalţi, vom putea demonstra adversarilor noştri că suntem cei mai buni, cei mai corecţi şi că ne interesează şi ne doare ce se întâmplă cu oraşul nostru. Vom avea ocazia să le arătăm cum se conduce o primărie, fără scandaluri, fără furturi, fără certuri, şi cu mult sacrificiu. Nu în ultimul rând, vă mulţumesc pentru efortul susţinut, depus la alegerile din vara trecută când am pierdut alegerile pentru 25 de voturi şi vă chem încă o dată să fiţi alături de mine, să demonstrăm că Budeştiul poate deveni cu adevărat liberal. Sunt sigur că împreună vom învinge şi asta pentru că suntem liberi şi puternici la fel ca fiecare român. Astfel că putem să ne decidem viitorul singuri, putem aduce o schimbare majoră în oraşul nostru Aşa să ne ajute Dumnezeu!

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide