Implementarea proiectului „Promovarea patrimoniului natural în zona Dunării Călăraşene prin eco-turism” a ajuns la final

Marţi, 17 martie 2015, la sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Călăraşi a avut loc  conferinţa organizată cu ocazia închiderii proiectului „Promovarea patrimoniului natural în zona Dunării Călăraşene prin eco-turism”.

Proiectul este finanţat din Fondul European pentru Pescuit 2007-2013 prin Programul Operaţional pentru Pescuit, Axa Prioritară 4, Măsura 2.1.2 Conservarea, valorificarea și promovarea patrimoniului cultural și natural, prin susţinerea activitătilor economice alternative, pentru creșterea atractivitătii zonei. Valoarea totală a proiectului este de 514.600,00 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă de 415.000,00 lei.

Obiectivul general al proiectului este promovarea eco-turismului în zona Dunării Călărăşene prin ciclo-turism şi utilizarea bărcilor nemotorizate pentru pescuit în scopul conservării mediului.

Activităţile de bază ale proiectului au constat în maparea şi semnalizarea traseelor de ciclo-turism, organizarea şi desfăşurarea consursului de ciclism, stabilirea traseului de pescuit pe Dunăre prin consultarea actorilor relevanţi şi crearea unui portal web de promovarea a proiectului şi de promovarea turistică(www.turismcalarasi.ro).

În cadrul proiectului s-au realizat patru trasee de cicloturism, un traseu de pescuit pe Dunăre, s-au achiziţionat 10 biciclete şi 5 bărci cu vâsle care stau la dispoziţia viitorilor turişti, s-a organizat un concurs de cicloturism instituit ca eveniment eco-turistic, iar cinci persoane au fost instruite ca ghid turistic.

Evenimentul a făcut parte cadrul proiectului „Promovarea patrimoniului natural în zona Dunării Călăraşene prin eco-turism”, al cărui beneficiar este U.A.T. Judeţul Călăraşi şi a cărui implementare s-a desfăşurat în perioada martie 2014 – martie 2015.

În cadrul întâlnirii au fost prezentate obiectivele proiectului, activităţile principale şi rezultatele finale rezultate din implementarea proiectului.

 

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Postul de director executiv al DSP Călărași iese la concurs

Din vara anului trecut, după renunțarea la funcție din partea dr. Corina Șebe, atribuțiile de director executiv al Direcției de...

Închide