Incendii de vegetație uscată în Frăsinet și Borcea

Intervenţie la incendiu de vegetație uscată în satul Luptători, comuna Frăsinet

Pompieri militari din cadrul Secției Lehliu Gară au acţionat eficient pentru stingerea incendiului cu o autospecială de capacitate mărită timp de trei ore, lichidând arderea în limitele găsite. În data de 10.08.2016, ora 16.18, un echipaj specializat de stingere din cadrul Secției de pompieri Lehliu Gară a fost solicitat să acţioneze pe raza localității Luptători, comuna Frăsinet, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată, care se manifesta pe un teren viran, proprietate aparținând domeniului public al localității.

La sosirea echipajului de stingere, incendiul se manifesta cu flacără şi cu fum dens pe o suprafață de aproximativ 80 de hectare, existând riscul, ca din cauza vântului puternic, arderea să se propage și la vecinătăți. Pompierii militari din cadrul Secției Lehliu Gară s-au deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ trei ore. Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompieri  la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de o persoană neidentificată care a folosit intenționat o sursă de aprindere pentru a genera arderea vegetației uscate. În urma incendiului au ars aproximativ 80 de hectare de vegetație uscată, nefiind înregistrate pagube materiale.

 

Intervenţie la incendiu de miriște și vegetație uscată în comuna Borcea

Pompieri militari din cadrul Gărzii de intervenție Borcea au acţionat prompt pentru stingerea incendiului cu o autospecială de capacitate mărită timp de aproximativ 60 de minute, lichidând arderea în limitele găsite. În data de 10.08.2016, ora 17.56, un echipaj specializat de stingere din cadrul Gărzii de intervenție Borcea a fost solicitat să acţioneze pe raza localității, pentru stingerea unui incendiu de miriște și vegetație uscată, care se manifesta pe un teren agricol, proprietate privată, aparținând lui Viorel L. La sosirea echipajului de stingere, incendiul se manifesta cu flacără şi cu fum dens pe o suprafață de aproximativ patru hectare. Trebuie menționat și faptul că din cauza vântului puternic exista riscul ca arderea să se propage la vecinătăți.

Pompierii militari din cadrul Gărzii de intervenție Borcea s-au deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ 60 de minute. Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompieri la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de o persoană neidentificată care a folosit intenționat o sursă de aprindere pentru a genera arderea miriștii de grâu și vegetației uscate. În urma incendiului au ars aproximativ patru hectare de miriște și vegetație uscată, nefiind înregistrate pagube materiale.

 

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide