Incendiu de apartament pe Aleea Constructorului din municipiul Călărași din cauza unei candele

Pompierii militari din cadrul Detașamentului Călărași au acţionat pentru stingerea incendiului cu o autospecială de capacitate medie timp de aproximativ 10 minute, lichidând arderea în limitele găsite.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza neglijenței proprietarei, care a lăsat în bucătărie o candelă aprinsă în apropierea materialelor combustibile (textile).

Două persoane care s-au intoxicat ușor cu fum, o femeie în vârstă de 47 de ani și fiul acesteia în vârstă de 15 ani au primit îngrijiri din partea paramedicilor SMURD, ulterior refuzând transportul la spital.

În data de 06.11.2016, ora 15.11, un echipaj specializat de stingere din cadrul Detașamentului de pompieri Călărași a fost solicitat să acţioneze pe raza municipiului, pe strada Aleea Constructorului, pentru stingerea unui incendiu izbucnit în bucătăria unui apartament, situat la etajul al doilea al imobilului J 18.

La sosirea echipajului de stingere, incendiul se manifesta cu flacără şi cu fum dens la bucătăria locuinței, existând risc de extindere la bunuri materiale aflate în imediata vecinătate.

Cei care se aflau în respectivul apartament, o femeie în vârstă de 47 de ani și fiul acesteia în vârstă de 15 ani s-au auto-evacuat în momentul în care au conștientizat că sunt în pericol.

Cele două persoane care suferiseră intoxicări ușoare  din cauza fumului dens degajat de ardere au primit îngrijiri din partea paramedicilor SMURD sosiți la locul intervenției.

Pompierii militari din cadrul Detașamentului Călărași au acţionat rapid pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ 10 minute, concomitent fiind evacuate persoanele care locuiau pe respectiva scară.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza neglijenței proprietarei, care a lăsat în bucătărie o candelă aprinsă în apropierea materialelor combustibile.

În urma incendiului au ars elemente de mobilier, un aragaz, o ladă frigorigică și un cuptor cu microunde și s-au deteriorat pereții locuinței, valoarea pagubelor fiind estimată în acest caz la suma de circa 3000 de lei.

Exista pericolul ca arderea să se extindă la alte bunuri materiale aflate în imediata apropiere, însă pompierii militari din Călărași au intervenit prompt şi eficient și au lichidat incendiul în limitele găsite, salvând bunuri materiale în valoare de aproximativ 150.000 de lei.

 

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide