Incendiu la o gospodărie din localitatea Borcea

Două echipaje de stingere din cadrul Gărzii de intervenţie Borcea au intervenit timp de 60 de minute pentru lichidarea incendiului, evitând posibilitatea propagării arderii la alte bunuri materiale. În data de 16 august 2016, ora 14.55, pompierii militari din cadrul Gărzii de intervenţie Borcea au fost solicitaţi să acţioneze pe raza localității, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la nivelul unei gospodării, proprietate individuală, aparţinând lui Marin A. La sosirea echipajelor de stingere, incendiul se manifesta cu flacără şi cu fum dens la o stivă de lemne și la plantele furajere depozitate în gospodărie sub formă de snopi, existând pericol de extindere a focului la vecinătăți.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza neglijenţei proprietarului, care a făcut focul în curte, l-a lăsat nesupravegheat în condiţii de vânt, astfel fiind posibil ca jarul sau scânteile rezultate în urma arderii să se propage la materialele combustibile aflate în imediata apropiere. Două echipaje de stingere din cadrul Gărzii de intervenţie Borcea s-au deplasat la această intervenţie cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ 60 de minute. În urma incendiului au ars: 10 metri cubi de lemne de foc, o șiră de paie și vegetația uscată din curte, valoarea pagubelor fiind estimată în acest caz la suma de aproximativ 2.500 de lei. Echipajele de stingere au lichidat incendiul în limitele găsite, evitând pericolul extinderii arderii la vecinătăți, fiind astfel posibilă  salvarea mai multor bunuri materiale în valoare de aproximativ 250.000 de lei.

 

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide