Încep videoconferinţele româno-bulgare în cadrul proiectului “CBC LIVE – Cross Border Cooperation Live Interaction Video Conferencing Network”

Prima videoconferinţă,  având tema “Bune practici de cooperare internaţională”, cu participarea reprezentanţilor mediilor academice din Ruse, Bucuresti, Constanta, Craiova, Vratsa şi Călăraşi, marchează începutul seriei de evenimente demonstrative organizate in cadrul proiectului “Împreună în timp real”, implementat de Camera de Comerţ şi Industrie Ruse, cu parteneri Asociaţia “Societatea “Idein”, Camera de Comerţ şi Industrie Vratsa, Asociaţia Română pentru Transfer Tehnologic şi Inovare –  ARoTT – Craiova, Camera de Comerţ, Industrie  si Agricultura Călăraşi si finanţat prin Programul de cooperare transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013.

Reprezentanți de la Universitatea  Angel Kancev din Ruse şi Centrul Regional Academic de la Vratsa, vor avea ocazia unui schimb de experienţă cu colegi de la instituţiile de învăţământ superior din Bucuresti, Constanta, Craiova şi Călăraşi. Participanţii vor împărtăşi propriile practici în activităţile din domeniul cooperării internaţionale, mobilitate şi proiecte de parteneriat şi vor discuta despre posibile viitoare colaborari in vederea valorizarii  oportunităţilor de educaţie şi cercetare.

Conferinţa începe  joi, 17 Septembrie 2015, la orele 14.00.

Participanţii vor fi în următoarele centre:

  • Centrul de conferinţe video de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie Ruse/Ruse, bd. Tsar Ferdinand 3A, et. 2
  • Centrul de conferinţe video de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie Vratsa/Vratsa, piaţa Hristo Botev, Casa Culturii, et. 2
  • Centrul de conferinţe video de pe lângă Asociaţia Română pentru Transfer Tehnologic şi Inovare – Craiova/Craiova, str. Ştefan cel Mare, nr. 12
  • Centru de conferinţe video de pe lângă Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură – Călăraşi/Călăraşi, str. Progresului 23, bloc BBB, et. 5.

Crearea unei reţele de centre de videoconferinţe este rezultatul principal al proiectului “Împreună în timp real” prin care partenerii urmăresc îmbunătăţirea infrastructurii de comunicare din regiunea transfrontalieră Bulgaria-România şi, prin urmare, rezolvarea problemelor cu accesibilitatea şi locaţia izolată a regiunii.

Reţeaua este bazată pe cele mai noi soluţii tehnologice ce oferă sentimentul de prezenţă reală a participanţilor şi realizează un mediu de comunicare vie, cu imagine cristalină şi sunet perfect. Proiectul “Împreună în timp real” este finanţat prin Programul de cooperare transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013.

Călăraşi, 16 septembrie 2015

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide