Început conform planului

Viitorul Domnesti-Dunarea Calarasi (foto George Coman)

FC Dunărea Călăraşi s-a impus cu 3-1 în faţa Viitorului Domneşti. Partida s-a disputat în Capitală, pe stadionul din Regie. În fapt, adversarul întâlnit sâmbăta trecută este o grupă de juniori a Sportului Studenţesc. Golurile „galben-albaştrilor” au fost marcate de către Mircea Ştefan (’36), Victor Petre (’75) şi Marian Şerban (’90), în vreme ce pentru gazde a punctat Bărbulescu (’68).

Călărăşenii au dominat meciul în mod categoric, însă jocul nu a fost unul tocmai strălucit. Echipa şi-a creat destule ocazii de a marca, însă lipsa de concentrare şi-a spus cuvântul. Mircea Ştefan ar fi putut fi declarat omul zilei dacă, pe lângă superbul gol prin care a deschis tabela, n-ar fi ratat de două ori singur cu portarul advers.

La scorul de 1-1, Ion Răuţă a făcut două mutări de şahist. I-a scos din teren pe Tudor şi Andrei, care au arătat o totală lipsă de concentrare, aruncându-i în lupta pe Tenea, mai proaspăt şi mai eficient în lupta cu un adversar căruia îi place viteza, şi pe Marian Şerban, cel care este la fel de important pentru Dunărea cum e apa pentru planeta Pământ.

Şerban a contribuit la faza din care Victor Petre a făcut 2-1 şi a punctat pentru 3-1 în minutul 90, astfel că cele trei puncte au luat calea Călăraşiului. Dintre jucătorii veniţi în această vară pe Borcea, doar Bumbac şi Botea au fost titularizaţi de către Ion Răuţă. Masivul fundaş central reprezintă un mare plus pentru Dunărea, însă va avea viaţă foarte grea dacă oamenii alături de care evoluează în compartimentul defensiv vor avea aceeaşi atitudine ca la meciul cu Viitorul Domneşti. Botea a fost utilizat ca fundaş stânga şi a contribuit la faza golului reuşit de către Victor Petre. În rest, nu s-a evidenţiat în nici un fel, impresia generală fiind aceea că încă nu s-a integrat în colectiv. În condiţiile în care Sescioreanu este accidentat, Botea nu are concurenţă pe post. Juniorul Costin Mihuţ este doar o promisiune. Săptămâna aceasta, FC Dunărea Călăraşi a reuşit să-l legitimeze pe Adrian Lădaru, mijlocaş stânga ce a evoluat ultima oară pentru Farul Constanţa. Cota de piaţă a jucătorului este de 75.000 de euro.

Dunărea: Popa – Tudor (’70 Tenea), M. Popescu, Bumbac, Botea – Kanda , Matei, Petre, Andrei (’70 Şerban)- Stanciu (’65 Stavilă), Ştefan. Antrenor: Ion Răuţă.

Înainte Modelu a remizat pe teren propriu, scor 2-2, cu Viitorul Axintele. Pentru formaţia antrenată de către Valeriu Petrescu au marcat Levente Mitrea, în minutul 5, şi Răzvan Huzuneanu, în minutul 67. Reuşitele ialomiţenilor poartă semnătura lui Luca (’30, ’48).

Modelu: Bratu – Peniţa, Nicodim, Topor, Antoniev – M. Gheorghe, Ionel (60 Gheorghiţă), Huzuneanu, Mitrea – Giugiumică (60 Dumitrescu), V. Gheorghe.Antrenor: Jose Valeriu Petrescu.

Astăzi, într-un joc contând pentru runda a doua a Seriei C2, FC Dunărea Călăraşi va juca pe teren propriu, cu CS Tunari. Partida va începe de la ora 17:00. În acelaşi timp, în comuna 1 Decembrie din judeţul Ilfov, Dinamo II Bucureşti va da piept cu Înainte Modelu.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Futsal / Safar şi Răducu, ultimele achiziţii

Mâine, cu începere de la ora 12:00, echipa de futsal a Dunării Călăraşi va juca prima partidă din sezonul 2014-2015...

Închide