Încheierea proiectului “CBC LIVE – Cross Border Cooperation Live Interaction Video Conferencing Network”

În perioada iunie 2014 – noiembrie 2015, a fost implementat proiectul “CBC LIVE – Cross Border Cooperation Live Interaction Video Conferencing Network”/Împreună în timp real, finanţat prin Programul de cooperare transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013. Parteneri: Camera de Comerţ şi Industrie Ruse, Asociaţia “Idein”, Camera de Comerţ şi Industrie Vratsa, Asociaţia Română pentru Transfer Tehnologic şi Inovare – ARoTT – Craiova şi Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Călăraşi

În cadrul proiectului, a fost creată o reţea de centre de videoconferinţe, consecinţă fiind îmbunătăţirea infrastructurii de comunicare din regiunea transfrontalieră Bulgaria-România şi, prin urmare, rezolvarea problemelor create de accesibilitate şi locaţia izolată a regiunii.

Pentru a testa, dar şi pentru a pune în valoare reţeaua, au fost organizate 5 evenimente-pilot, având că teme: “Bune practici în cooperarea internaţională”, “B2B”, “Investiţii realizate şi proiecte de investiţii transfrontaliere”, “Programe de finanţare şi proiecte de succes”, “Job-uri şi cariere”. Au participat, reprezentanţi ai mediilor academice din România şi Bulgaria, oameni de afaceri, reprezentanţi ai autorităţilor publice şi ai societăţii civile. De asemenea, au fost organizate zile deschise, în toate nodurile reţelei şi, cu ajutorul instalaţiei mobile, şi în alte oraşe din cele două ţări (Slatina, Giurgiu, Dobrich, Vidin).

Conferinţa de închidere a proiectului, organizată la Vratsa, în zilele de 25 şi 26 noiembrie a.c., a reprezentat prilejul de a face bilanţul activităţilor, dar şi de a discuta despre colaborări viitoare. În scopul asigurării sustenabilităţii reţelei, s-a semnat un Memorandum, având ca principale obiective: organizarea, pe viitor, de diverse evenimente comune (conferinţe, seminarii, workshop-uri, reuniuni de afaceri), implementarea de activităţi de comunicare şi PR, pentru informarea publicului privind avantajele conferite de instalaţiile de videoconferinţe şi de oportunităţile create de această reţea, sesiuni de management pentru administrarea software-ului, organizarea, periodic, de activităţi de suport tehnic, încurajarea relaţiilor intre regiunile transfrontaliere romano-bulgare şi alte regiuni din Europa.

Dat fiind succesul proiectului şi bună colaborare dintre parteneri, aceştia au hotărât să pregătească un nou proiect, ce va fi depus pe Axa 4 – Mobilitate, din cadrul Programului INTERREG România – Bulgaria.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide