Inspectorii ITM Călărași au aplicat amenzi de peste 25.000 de lei

În perioada 16 – 20 mai 2016, inspectorii ITM Călărași au efectuat 77 de controale în următoarele domenii de activitate: comerț produse chimice, agricultură, transport, telecomunicații, construcții, abatoare, confecții metalice.

În domeniul relații de muncă s-au efectuat 42 controale, au fost sanctionați 2 angajatori, s-au depistat 2 persoane care lucrau fără forme legale și s-au aplicat amenzi în valoare de 20.000 lei. În domeniul securității și sănătății în muncă s-au efectuat 35 controale, 35 angajatori au fost sanctionați, s-au dat 34 avertismente și s-au aplicat amenzi în valoare de 6.000 lei.

La nivel național, Inspecţia Muncii a desfăşurat, în aceeași perioadă, acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 396.155 de euro, adică 1.277.700 de lei. Au fost depistate 169 de persoane care lucrau la negru. Dintre acestea 56 erau din județul Argeș.

În domeniul relaţiilor de muncă, la nivel național s-au aplicat amenzi în valoare de 1.277.700 de lei din care 940.000 de lei pentru muncă la negru. Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără contracte individuale de muncă, inspectorii de muncă au făcut 5 propuneri de cercetare penală. Au fost sancţionaţi 437 de angajatori.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 505.000 de lei. Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 73 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă. Inspectorii de muncă au dispus 3 opriri de echipamente și sistarea activității la 2 locuri de muncă.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide