Ion Radu Aurel: „Comuna Dragoş Vodă se află pe drumul cel bun”

Mircea Brânduşă. În cei 5 ani şi jumătate de când se află la cârma Primăriei Dragoş Vodă, Ion Radu Aurel a încercat să rezolve mare parte din problemele comunei iar pentru dezvoltarea infrastructurii acesteia a accesat o serie de proiecte cu finanţare europeană. În articolul de mai jos domnia sa face un bilanţ concret al activităţii administraţiei publice pe care o conduce, prezintă realizările primăriei, dar şi planurile sale de viitor.

Rep: Domnule primar, cum vă caracterizaţi dvs. ca şi primar?

I.R.A.: Un primar trebuie să fie un adevărat lider, să fie omul care să trăiască şi să se simtă permanent înconjurat de oameni, să fie în mijlocul lor, să le simtă şi să le cunoască necesităţile, doleanţele, să le rezolve, să-i asculte şi să le explice ceea ce nu înţeleg. Un primar trebuie să fie cinstit, corect, onest şi ferm în tot ceea ce întreprinde. Să fii în fruntea unei comunităţi este un lucru deosebit de onorant.

Rep: Care este principala dvs. preocupare în acest al doilea mandat?

I.R.A.: Motivaţia acestui mandat este, ca şi la primul, îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale oamenilor, drumuri, reţea de apă, şcoli, grădiniţe etc… Acest lucru se poate realiza doar prin finalizarea proiectelor care sunt în derulare şi altele în fază incipientă, proiecte care privesc interesele comunei Dragoş Vodă.

Rep: Consideraţi că după primul mandat localitatea Dragoş Vodă a depăşit toate problemele cu care se confrunta? Dacă da, cărui fapt se datorează acest aspect?

I.R.A.: Nu pot să afirm acest lucru, dar pot garanta că la momentul acesta comunitatea din Dragoş Vodă a luat-o pe drumul cel bun. Acest lucru a fost posibil datorită faptului că noi cei din primărie am iniţiat măsuri şi proiecte menite să îmbunătăţească calitatea vieţii cetăţeanului. Pentru că am administrat cu chibzuinţă bugetul primăriei, pentru că am câştigat proiecte pentru nişte investiţii importante pentru comună şi pentru că am demonstrat cetăţenilor că banii lor sunt folosiţi cu eficienţă pentru bunăstarea lor. Nu în ultimul rând, viabilitatea şi oportunitatea proiectelor implementate este demonstrată şi de faptul că inclusiv consilierii opoziţiei au apreciat că aceste proiecte sunt necesare, utile şi de viitor pentru comunitate, şi au aprobat hotărârile consiliului local pentru acele investiţii.

Aşa voi face şi în acest al doilea mandat, voi asculta vocea comunităţii, pentru că înainte de orice altceva, primarul trebuie să facă echipă cu locuitorii comunei sale.

Rep: Care sunt cele mai importante investiţii realizate de primăria Dragoş Vodă, de când sunteţi primar?

I.R.A.: Printre proiectele finalizate pot fi enumerate următoarele: Modernizarea şi extinderea iluminatului public stradal; Reabilitarea a 2,8 km de drumuri în satul Socoalele; Reabilitarea drumului comunal care face legătura între DN şi cei doi mari agenţi economici de pe raza comunei, respectiv SC Fidagri SA şi SC Avicola SA; Construirea de staţii de autobuz şi adăposturi; S-a pus în funcţiune staţia de apă, puţurile şi o mini staţie de tratare a apei. Branşarea la reţeaua de alimentarea cu apă a peste 600 de gospodării; Împrejmuirea cu gard a cimitirului din Dragoş Vodă; S-au efectuat reparaţii capitale la biserică; Achiziţionare utilaje necesare gospodăririi comunale; Înfiinţare sistem de supraveghere cu camera video destinat asigurării unui nivel superior de securitate a locuitorilor; Am reuşit, pentru prima dată în istoria comunei Dragoş Vodă, să câştigăm două proiecte cu fonduri europene nerambursabile, cu o valoare de peste 5.000.000 lei; Printr-un proiect depus pe GAL s-a amenajat terenul de sport din curtea şcolii care era într-o stare deplorabilă, care acum este dat în folosinţă iar copiii comunei se pot bucura de el; Reabilitare, modernizare şi dotare la baza sportivă a comunei Dragoş Vodă; Prin MDRT s-a asfaltat DC 25; Primăria a câştigat un proces cu comuna Ciulniţa prin care comuna Dragoş Vodă a recăpătat 250 ha de teren; S-a reuşit aducerea înapoi, la patrimoniul domeniului public, a fostei fabrici de conserve a comunei Dragoş Vodă.

Rep: Ce planuri şi proiecte de viitor privind continuarea dezvoltării şi modernizării comunei Dragoş Vodă există pe lista dvs de priorităţi?

I.R.A.: Vorbind despre infrastructură, iau în calcul asfaltarea tuturor drumurilor din comună, continuarea branşamentelor la apă, înfiinţare reţea canalizare în localitatea Dragoş Vodă, extindere reţea de apă şi canalizare în satul Bogdana şi o staţie mică de apă care să deservească satul Socoalele. La capitolul educaţie, cultură şi sport se vor reabilita grădiniţele din Bogdana şi Socoalele, şcoala din Dragoş Vodă şi căminele culturale din Dragoş Vodă şi Socoalele; Construirea unei noi grădiniţe la Dragoş Vodă, în şcoala veche din localitate; Cofinanţarea la proiectele europene iniţiate de şcoală pentru elevi şi părinţi; Promovarea echipei de fotbal Victoria în liga a IV-a din campionatul judeţean; Reparaţii şi îmbunătăţiri la baza sportivă a comunei Dragoş Vodă; Organizarea unor festivităţi periodice în timpul liber pentru locuitori, iar anual organizarea unei sărbători a comunei. Din punct de vedere economic se va pune accentul pe dezvoltarea activităţilor non-agricole, pentru a determina tinerii să rămână în comunitatea noastră. Înfiinţarea unei mici pieţe agroalimentare pentru producătorii de legume şi crescătorii de animale, la fosta fabrică de conserve, care a revenit patrimoniului comunei Dragoş Vodă.

Rep: Prin ce mijloace veţi reuşi să finalizaţi aceste importante proiecte?

I.R.A.: Există o preocupare permanentă pentru atragerea de fonduri europene, pentru că altfel comunitatea noastră nu se va dezvolta, nu va evolua odată cu celelalte comunităţi. În acest sens am iniţiat un dialog constructiv cu consilierii locali, excluzând interesele politice, şi care să reprezinte doar interesele locuitorilor.

Rep: În prag de AN NOU, ce mesaj transmiteţi concetăţenilor dumneavoastră?

I.R.A.: Sărbători frumoase şi liniştite! Sănătate şi un sincer LA MULŢI ANI!

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Programul lui Moş Crăciun de la căsuţa amenajată în centrul oraşului

Primăria Municipiului Călăraşi îl are invitat, şi în acest an, pe Moş Crăciun care doreşte să stea de vorbă cu...

Închide