Ionuţ Stan: „În cazul în care cetăţenii consideră că merit un nou mandat, pentru perioada 2020-2024, avem planuri îndrăzneţe”

Mircea Brânduşă. La finalul primului mandat de primar al comunei Lehliu Sat, Ionuţ Stan face un amplu bilanţ al activităţii sale şi afirmă: „Vreau să-i liniştesc pe cei care sunt îngrijoraţi: voi candida pentru un nou mandat!”.

Rep: Domnule primar, vă apropiaţi de finalul mandatului dumneavoastră. V-aş ruga să faceţi o retrospectivă a ceea ce s-a întâmplat în ultimii patru ani în comuna Lehliu Sat.

I.S.: În aceşti patru ani de zile am preferat să las faptele să vorbească, să aprecieze cetăţenii ceea ce s-a făcut, nu să ne lăudăm noi în faţa lor. Poate de aceea unii îmi spun că nu am prezentat realizările cât a trebuit sau cât obişnuiesc să o facă alţi oameni din administraţie sau politică. Voi face o scurtă trecere în revistă a proiectelor finalizate. Cred că se poate observa cu ochiul liber cum s-a schimbat faţa comunei. Modernizarea prin asfaltare, prin PNDL II, a 7 km de străzi de interes public local în satele Lehliu Sat şi Săpunari; Prin FDI modernizarea a 4 km de străzi de interes public local în satele Lehliu Sat şi Săpunari; Amenajarea a 2 parcuri dotate cu locuri de joacă pentru copii; Reabilitare podeţ de trecere în satul Săpunari către DJ; Modernizarea iluminatului public stradal cu tehnologie led; Semnare contract pentru lucrări de extindere la şcoala din Lehliu Sat-sala sport; Reabilitare cămin cultural prin CNI  – proiect aflat în fază de implementare, urmând ca la finele lunii iulie să se semneze contractul de finanţare, Înfiinţare sistem de supraveghere video în zonele importante din satele Lehliu Sat şi Săpunari predispuse infracţionalităţii; Finalizare documentaţie tehnică pentru aducţiune gaze; Extindere sediu primărie prin construirea unei clădiri anexe în care vor funcţiona serviciile de contabilitate şi arhivare a documentelor.

Rep: În câteva cuvinte: care este starea primăriei Lehliu Sat din punct de vedere administrativ, economic şi social?

I.S.: Economic, ne-am descurcat acceptabil, fără să înregistrăm arierate. Suntem cu plata salariilor la zi, de asemenea şi către asistenţii maternali sau ai persoanelor cu dizabilităţi. Ţinând cont de starea de urgenţă şi mai nou starea de alertă precum şi de faptul că la noi în comună nu au fost înregistrate multe cazuri de izolare, activitatea serviciilor din primărie a fost una obişnuită, în parametri normali. Primăria a sprijinit ori de câte ori a fost cazul familiile defavorizate precum şi locuitorii în vârstă prin servicii de aprovizionare cu mâncare şi medicamente.

Rep: Veţi candida din nou: ce planuri aveţi pentru următorii patru ani ?

I.S.: În cazul în care cetăţenii consideră că merit un nou mandat, pentru perioada 2020-2024, avem planuri îndrăzneţe, aş putea spune, care au fost deja demarate, fiindcă aceste proiecte, cum am văzut şi în cazul străzilor, se realizează în ani de zile, uneori fiind nevoie chiar mai mult de un mandat. Vreau să mă refer astăzi doar la două proiecte concrete, ambele în faze avansate şi care în doi ani de zile vor fi finalizate, deci nu discutăm aici despre promisiuni electorale. Cea mai importantă investiţie va fi finalizarea proiectului de racordare cu gaze a localităţii Lehliu Sat la reţeaua naţională de gaze naturale. Urmează finalizarea lucrărilor de modernizare prin asfaltare a reţelei stradale – 28 km în Lehliu Sat şi Săpunari; Înfiinţare reţea de canalizare pe o lungime de 18 km în Lehliu Sat şi nu în ultimul rând, readucerea fenomenului fotbalistic în comună.

Rep: Cum apreciaţi decizia de prelungire a actualului mandat?

I.S.: Mă avantajează pentru că aceste 4 luni îmi oferă timpul necesar pentru finalizarea proiectelor începute şi implementarea altora noi.

Rep: Care este mesajul primarului Ionuţ Stan pentru locuitorii comunei?

I.S.: Dragi concetăţeni, vă mulţumesc că aţi avut încredere în mine când m-aţi ales în fruntea comunei şi vă doresc tuturor tot cei mai bun. Tot colectivul din primărie vă asigură de o totală implicare în activitatea administrativă a autorităţilor locale, modernă şi cu obiective ambiţioase. Ideile, opiniile dumneavoastră sunt importante şi le vom lua în considerare. Analizându-le cu atenţie, vom încerca să le punem în practică pentru prosperitatea comunităţii noastre şi consolidarea încrederii în rândul electoratului meu.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide