Ionuţ Stan: „Vom extinde reţeaua de apă în Lehliu Sat şi Săpunari”

Mircea Brânduşă. La jumătatea lunii septembrie am poposit vreme de un ceas în primăria comunei Lehliu Sat, acolo unde am dorit să aflu de la primarul Ionuţ Stan şi viceprimar ul Florin Neagu care sunt lucrurile pe care administraţia pe care o reprezintă le bifează la capitolul realizări în cei doi ani de mandat.

Rep: Domnule primar Stan, pe scurt, care ar fi realizările din aceşti primi doi ani ai mandatului dumneavoastră?

I.S.: Sunt atât de multe proiecte implementate încât nu ştiu cu care să încep. Proiectul cu impact major, finanţat prin PNDL 2, are ca obiectiv „Modernizare străzi prin asfaltare – 7 km; S-a depus un proiect de extindere şi reabilitare Şcoală Generală; Achiziţionare buldoexcavator; Modernizare iluminat public stradal; Modernizare locuri de joacă în Lehliu şi Săpunari; Modernizare pod la Săpunari; Întocmire documentaţie pentru reabilitare şi modernizare Cămin Cultural în Lehliu Sat; Urmează să depunem în sesiunea de toamnă un proiect prin CNI pentru modernizare drumuri cu piatră cubică în două etape undeva la 9 mii tone; Sistem supraveghere video în ambele localităţi, Lehliu Sat şi Săpunari.

Rep: Domnule viceprimar Neagu, dacă aveţi ceva de adăugat la cele spuse de primar…

F.N.: Mai avem un canal la Săpunari pe care ne-am apucat să îl dragăm. Tot la Săpunari am ecologizat rampele de gunoi de două ori (iniţial a fost o groapă din care s-a scos pământ şi s-a băgat gunoi, apoi am astupat cu pământ şi l-am nivelat). Vrem să achiziţionăm pubele pentru plastic, sticlă, metal, carton, pentru selectarea acestor deşeuri. Am efectuat lucrări de curăţenie şi igienizare, am tăiat iarba, am toaletat pomii, am decolmatat şanţurile. Vrem să luăm arbuşti de tei să-i plantăm de-a lungul DN pe ambele sensuri de mers.

Rep: Din punct de vedere cultural şi sportiv ce aţi întreprins la nivelul administraţiei publice din Lehliu Sat?

F.N.: Căminul cultural se află într-un stadiu foarte bun de conservare, însă la o parte din acoperiş trebuie înlocuită tabla, iar scena intră cu totul într-un proces de reabilitare, vor fi şi mici renovări interioare şi exterioare. În imediata apropiere se află un loc de joacă pentru copii care va fi modernizat. Intenţionăm să construim parcări şi un teren de tenis sau de volei. În plan fotbalistic nu putem să ne înscriem în campionatul judeţean pentru că nu avem jucători, a plecat tineretul din comună.

Rep: Economic, la ce nivel se află primăria Lehliu Sat?

F.N.: În aceşti doi ani am reuşit să achităm toate datoriile moştenite de la fosta conducere. Suntem la zi, fără arierate, fără restanţe la salariaţi, la furnizori. Avem şi un investitor, un tânăr, care a plantat o livadă de 8 ha cu vişini, în prezent s-a apucat să construiască o ciupercărie pe vreo 4-5 ha. Astfel s-au creat câteva locuri de muncă în această perioadă.

Rep: Ce obiective are Primăria pentru perioada rămasă?

F.N.: Mai vrem să facem, tot prin PNDL, lucrări de asfaltare pe încă 5 km. În anul 2019 vor demara lucrările la reţeaua de canalizare. Vom extinde reţeaua de apă în Lehliu Sat şi Săpunari pentru că apa este foarte bună, fără nitraţi. Vom implementa un proiect care vizează reabilitarea, modernizarea şcolii Lehliu Sat, şi construcţia unei săli de sport. De asemenea, vrem să construim un corp anexă la sediul primăriei, unde va funcţiona serviciul de stare civilă şi arhivă.

Rep. Domnule primar Stan, domnule viceprimar, cetăţenilor comunei Lehliu Sat ce le transmiteţi?

I.S.: Cetăţenilor, multă sănătate, să aibă răbdare, pentru că vom finaliza tot ce am promis la început de mandat.

F.N.: Toate cele bune şi multă sănătate!

Rep: Mulţumesc frumos pentru timpul acordat!

 

Raport privind accesul la informaţii de interes public la nivelul comunei Lehliu, judeţul Călăraşi, în anul 2017

În conformitate cu prevederile Legii nr. 544/2001 cu modificările şi completările ulterioare privind liberul acces la informaţiile de interes public, la nivelul comunei Lehliu, judeţul Călăraşi, prin DISPOZIŢIA Primarului comunei Lehliu nr. 43, din data de 19 aprilie 2017, s-au desemnat persoanele cu atribuţii în domeniul informării şi relaţiilor publice, din cadrul autorităţii administraţiei publice locale.

Persoanele desemnate sunt:

  1. TEOFIL DORU – secretarul comunei
  2. DUŢĂ MARIANA – consilier principal

Cele două persoane sunt funcţionari publici de conducere şi de execuţie în cadrul administraţiei publice, care conduc compartimente specializate la nivel de instituţie.

Cei doi funcţionari publici au organizat activitatea în domeniul informării şi relaţiilor publice la nivel local asigurând logistica necesară desfăşurării în condiţii legale a acestei activităţi.

S-au adus la cunoştinţa publică prin afişare în locuri publice de teritoriul comunei actele de interes public prevăzute de lege.

S-au procurat imprimatele necesare, care se pot pune la dispoziţia persoanelor interesate în vederea accesului neîngrădit la informaţiile de interes public din cadrul autorităţii diminstraţiei publice locale.

Există întocmit un Registru Special pentru înregistrarea cererilor şi răspunsurilor privind accesul la informaţiile de interes public.

Prin DISPOZIŢIA Primarului nr. 43 din 19.04.2017 s-a reorganizat la nivel local COMISIA DE ANALIZĂ privind încălcarea dreptului de acces la informaţiile de interes public.

Această comisie este formată din:

  1. DORDEA CARMEN-DOINA – Consilier principal – Preşedinte
  2. ZAFIU CORNELIA- Consilier principal – Secretar
  3. MANTA CRISTINA – Consilier principal – membru.

În conformitate cu prevederile art. 27, alin. 1. din NM de aplicare a LEGII 544/2001, aprobată prin H.G.R. NR. 123/2002, se prevede că „fiecare instituţie sau autoritate publică va întocmi anual prin structurile de informare şi relaţii publice un raport privind accesul la informaţiile de interes public.”

Prin acest act normativ se stabilesc anumite cerinţe pentru întocmirea raportului.

În anul 2017 la nivel local s-au înregistrat 2 (două) cereri conform prevederilor Legii nr. 544/2001.

La nivel local s-a întocmit RAPORTUL DE EVALUARE a implementării Legii nr. 544/2001 în anul 2017 şi s-a comunicat Instituţiei Prefectului, judeţul Călăraşi, Compartimentul de Informare şi Relaţii Publice.

Prezentul RAPORT a fost înaintat Primarului comunei Lehliu, judeţul Călăraşi, astăzi 24.04.2018, şi a fost făcut public prin afişarea la sediul Instituţiei şi în alte locuri publice din teritoriul comunei.

Întocmit,

TEOFIL DORU

DUŢĂ MARIANA

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide