Ionuţ Stan: „Vreau să încerc şi sper să reuşesc să fac ceva benefic pentru locuitorii comunei Lehliu Sat”

Mircea Brânduşă. Alegerile s-au încheiat, comentariile continuă, iar reprezentanţii unităţilor administrativ teritoriale din judeţ s-au repliat, luând tot mai în serios strategiile de dezvoltare pe termen mediu şi lung. Pentru punerea acestora în practică se vor orienta puternic spre acele surse de finanţare care să le ofere mai multă independenţă faţă de bugetul primit de la judeţ. Exact aşa stau lucrurile şi în comuna Lehliu Sat, care are nevoie de modernizarea infrastructurii şi de implementarea unor proiecte care să îmbunătăţească viaţa locuitorilor. Pentru a afla mai multe detalii despre aceste aspecte interesante am stat de vorbă cu primarul în funcţie, Ionuţ Stan, un om tânăr, deschis către nou şi dornic să aducă comuna Lehliu Sat, cât mai aproape de standardele impuse de Uniunea Europeană.

Rep: Cine este Ionuţ Stan? Vă rog să vă faceţi o scurtă prezentare.

I.S.: M-am născut în Lehliu Sat acum 43 ani, tot aici mi-am întemeiat o familie, am un fiu de care sunt tare mândru. Toată viaţa mea e legată de această comună întrucât aici m-am împlinit profesional ca tehnician veterinar. Sunt un om obişnuit, cu idealuri, cu dorinţa de a avea cu toţii o viaţă cât mai frumoasă.

Rep: Aţi candidat în vară pentru prima oară la funcţia de primar. Ce v-a determinat să o faceţi? La ce diferenţă aţi obţinut această funcţie?

I.S.: Într-adevăr, până în 2016 nu am făcut politică. În urma discuţiilor purtate cu reprezentanţii partidelor politice dar şi în urma solicitărilor din partea locuitorilor care îmi cunoşteau caracterul, seriozitatea, am decis să candidez la funcţia de primar, reuşind să câştig la peste 300 de voturi faţă de contracandidaţii mei.

Rep: Ce calităţi sau pregătire credeţi că ar trebui să aibă un om pentru a ţinti la această funcţie? Cu ce aţi câştigat încrederea locuitorilor?

I.S.: Cu siguranţă, nu studiile superioare definesc caracterul, onestitatea sau implicarea unui primar. Trebuie să-ţi pese de oameni, să-i iubeşti, să fii cinstit şi mai ales să le demonstrezi că pe forţe proprii poţi realiza ceva. În campanie nu le-am oferit promisiuni deşarte ci proiecte în care cred: reabilitarea şi modernizarea străzilor comunale; crearea de locuri de muncă; înfiinţare reţea canalizare; igienizarea comunei; modernizarea iluminatului public stradal; înfiinţare serviciu salubrizare; înfiinţare echipă fotbal, obiective prin care vizez creştera considerabilă a nivelului de trai prin acţiuni culturale, sportive şi educative.

Rep: De ce aţi ales Partidul Social Democrat? Ce aţi apreciat la pesedişti?

I.S.: Am ales PSD pentru că mă identific cu doctrina politică a acestui partid. Apreciez că pesediştii au libertatea de a se putea exprima liber şi de a munci.

Rep: La învestirea dvs. în funcţie, cum aţi găsit primăria Lehliu Sat?

I.S.: Din punct de vedere economic şi administrativ, am preluat administraţia publică locală cu mari datorii financiare către furnizorii de servicii şi deficienţe în organigramă, cu lipsă de personal în cele mai importante servicii.

Rep: Pentru îmbunătăţirea activităţii şi pentru accesul la fonduri structurale şi la orice altă oportunitate de dezvoltare locală, ce măsuri aţi luat?

I.S.: O primă decizie pe care am propus-o Cosiliului Local a fost aceea de a completa serviciile deficitare cu specialişti în domeniu, considerând că acest aspect este unul extrem de important cunoscând faptul că există oportunităţi de finanţare pe care, dacă nu le vom aborda corespunzător, le vom pierde.

Rep: Ce proiecte/lucrări aţi reuşit să finalizaţi până la această dată?

I.S.: În 6 luni de când sunt primar, cu siguranţă, nu am avut timpul necesar să realizez prea multe: Înfiinţare iluminat nocturn în parcul din Lehliu Sat şi dotarea acestuia cu echipamente de joacă pentru copii; Înfiinţare serviciu salubrizare; Reabilitarea infrastructurii stradale prin pietruire; Asfaltarea unui segment de drum lung de 600 metri în satul Săpunari; Igienizarea comunei şi a cimitirelor prin defrişarea copacilor, buruienilor; Plantarea a 100 tei în Lehliu Sat şi 100 pruni în Săpunari; Extindere şcoală prin construire sală sport.

Rep: Ce obiective v-aţi trasat pentru perioada următoare a mandatului dvs.?

I.S.: În primul rând, să continui proiectele începute, prin care vreau să nu-mi dezamăgesc concetăţenii. Vreau să încerc şi sper să reuşesc să fac ceva benefic pentru ei, cum ar fi: Modernizarea infrasctructurii stradale prin asfaltarea a 5 km de străzi de importanţă locală; Înfiinţare sistem video de supraveghere în cele mai importante puncte ale comunei; Înfiinţare reţea canalizare; Extindere şi modernizare iluminat public stradal; Crearea unei perdele de ozonificare a comunei prin plantarea a 200 tei de-a lungul DN 3 şi DJ 305.

Rep: Care este mesajul de Crăciun şi Anul Nou al primarului comunei Lehliu Sat?

I.S.: Stimaţi concetăţeni, au mai rămas câteva zile până când Naşterea Domnului va vesti una din cele mai frumoase sărbători ale creştinătăţii, Crăciunul şi câteva zile până când ceasul va bate intrarea în noul an. De 6 luni sunt primarul comunei şi doresc să fiţi conştienţi că prin tot ceea ce fac şi voi face, vreau să nu vă dezamăgesc. Fiţi convinşi că dorinţa mea este să slujesc interesele comunei şi ale dvs.. Prin ceea ce am făcut până acum, am demonstrat cele mai bune intenţii, iar prin ceea ce voi face în continuare, faptele mele vor fi certitudine de bunăstare şi prosperitate pentru dvs.. Vă doresc tuturor un Crăciun îmbelşugat şi un An Nou fericit şi prosper! La mulţi ani!

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide