Irinel Roman: „Aşteptăm rectificarea bugetară pentru că stăm prost la încasările la bugetul local!”

Mircea Brânduşă. Primarul comunei Chirnogi, Irinel Roman, ne spune că are ceva probleme cu banii, bugetul de anul acesta fiind mai mic decât cel de anul trecut. În plus, nici oamenii nu s-au mai grăbit să achite taxele şi impozitele datorate, având în vedere că termenul de plată s-a prorogat. De aceea, speră să mai primească ceva bani la rectificarea bugetară.

„În primărie sunt 23 de angajaţi cu tot cu mine, iar în total, cu cei din exterior, am fi 42. I-am lăsat, pe cei care au dorit, să intre în concediu de odihnă, unii mai aveau zile de anul trecut, dar, în rest, am fost la muncă. S-au întors unii, au plecat alţii, dar activitatea primăriei a mers mai departe.

Nu-i puteam lăsa pe dinafară pe oamenii care aveau nevoie de adeverinţe, de alte acte de la primărie. Au cerut adeverinţe pentru APIA, a fost „Programul Tomata”, ba au cerut şi adeverinţe pentru a se putea deplasa la magazin sau la medic. Sunt oameni în vârstă, unii nu ştiau cum să le completeze, aşa că i-am ajutat pe toţi cum am putut. Am avut program şi în weekend-uri la primărie, tot pentru a veni în sprijinul oamenilor. Nu s-a putut lucra nici de acasă, pentru că toate documentele, toată arhiva este la primărie. În ceea ce priveşte banii, bugetul de anul acesta este mai mic decât cel de anul trecut, iar cheltuielile sunt aceleaşi, chiar mai mari. Nu ştiu ce vom face, aşteptăm rectificarea bugetară“, a menţionat Irinel Roman, primarul comunei Chirnogi.

În ceea ce priveşte proiectele implementate, se lucrează de zor la construirea unei grădiniţe cu program normal, la cele două parcuri şi la finalizarea lucrărilor de reabilitare şi modernizare a şcolii nr. 2.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide