Irinel Roman: „Munca depusă şi proiectele realizate sunt o confirmare a faptului că localitatea se îndreaptă spre un viitor mai bun”

Mircea Brânduşă. Proiectele pentru dezvoltarea comunităţii, precum şi munca asiduă i-au adus inginerului Irinel Roman încă un mandat de primar al comunei Chirnogi. Dar după aplauzele de rigoare pentru reconfirmarea sa la conducerea administraţiei publice locale, primarul, împreună cu noua sa echipă şi cu viceprimarul Adrian Chirică, trebuie să continue proiectele benefice locuitorilor. În materialul de mai jos, domnia sa ne oferă detalii interesante despre administraţia pe care o conduce, despre prezent şi mai ales despre viitor.

Rep: Domnule Roman de ce credeţi că locuitorii comunei Chirnogi v-au reconfirmat în funcţie?

I.R.: Cetăţenii comunei au ales continuitatea şi un lider care să lupte pentru fiecare dintre ei, indiferent de naţionalitate, religie sau orientare politică.

Rep: Un segment important al celor care v-au votat au fost tinerii. Ce le transmiteţi acestora?

I.R.: Este important să conştientizăm prezentul pentru a putea clădi viitorul: pentru copiii noştri, pentru liniştea părinţilor. Vreau ca întoarcerea tinerilor acasă şi reintegrarea lor în societate să fie un deziderat real.

Rep: Domnule primar cum au decurs lucrurile în mandatul anterior? Se văd realizările administraţiei locale Chirnogi? 

I.R.: Încă din primul an m-am dedicat administraţiei locale. În tot acest timp am muncit temeinic, cu efort susţinut şi încercări repetate pentru toţi locuitori. Munca depusă şi proiectele realizate sunt o confirmare a faptului că localitatea se îndreaptă spre un viitor mai bun.

Rep: Care este formula de echipă din cadrul Consiliului Local Chirnogi?

I.R.: Primăria Chirnogi are 15 consilieri din care: 5 PSD, 4 PNL, 2 UNPR, 1 Partidul Verde, 1 ALDE, 1 Partida Romilor şi 1 Independent. În urma şedinţei de constituire a Consiliului Local, viceprimar a fost ales Adrian Chirică.

Rep: Vă rog să faceţi cunoscute principalele realizări din mandatul anterior?

I.R.: Primăria Chinogi a reuşit să finalizeze foarte mutle proiecte în perioada 2012-2016, cele mai semnificative fiind următoarele: Înfiinţare sistem canalizare şi construire staţie epurare a apelor uzate; Extindere reţea gaze naturale; Amenajare locuri de joacă; Reparaţie generală şi modernizare şcoală; Modernizare strada Clăteşti; Modernizare strada Nucilor; Dotare cu mobilier şi echipament IT a instituţiilor de învăţământ; Înfiinţare plantaţie pomi fructiferi pe o suprafaţă de 5 ha; Extindere lucrări de asfaltare şi modernizare a străzilor comunale.

Rep: Planurile dvs. pentru viitor sunt pe măsura rezultatelor spectaculoase pe care comuna le-a avut în mandatul anterior? În rândul consilierilor locali există dorinţa  de a menţine Chirnogiul pe locurile fruntaşe ale judeţului Călăraşi?

I.R.: Chirnogi este una dintre comunele din judeţul Călăraşi cu cea mai mare rată de absorbţie a fondurilor europene în ultimii ani. Împreună cu noua mea echipă ne vom da tot interesul ca localitatea Chirnogi să fie una dintre comunele importante de pe harta judeţului din acest punct de vedere.

Rep: Marţi aţi primit vizita noii conduceri a Consiliului Judeţean Călăraşi. Care au fost punctele importante ale discuţiilor purtate?

I.R.: Domnul preşedinte Iliuţă, cei doi vicepreşedinţi Dinulescu şi Barbu, secretarul Tudone, administratorul public al Consiliului Judeţean Daniel Ştefan şi arhitectul şef Samoilă ne-au asigurat pe noi cei din conducerea primăriei Chirnogi că vom primi sprijin financiar pentru proiectele scrise în perioada 2012-2016, aflate în derulare sau în vederea aprobării şi că se va încerca rezolvarea celei mai mari probleme pe care primăriile din teritoriu le are şi anume: cea cadastrală. Asta înseamnă că vom avea resurse financiare mai mari şi posibilităţi mai bune de dezvoltare a comunei Chirnogi.

Rep: Vă mulţumesc frumos pentu timpul acordat şi vă doresc mult succes în noul mandat. La final, ce doriţi să le transmiteţi locuitorilor comunei Chirnogi?

I.R.: Sper ca în actualul mandat să finalizăm împreună toate proiectele pe care mi le-am propus, care cu siguranţă vor conduce la creşterea nivelului de trai. Le solicit concetăţenilor mei să aibă încredere în mine şi le promit totodată că voi fi un sprijin garantat pentru ei. Voi încerca să găsesc rezolvare legală şi la cea mai mică problemă a lor. Le transmit tuturor multă sănătate, respectul şi consideraţia mea.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide