Irinel Roman va candida pentru un nou mandat de primar, din partea PNL

Mircea Brânduşă. Primarul Irinel Roman este ferm hotărât să candideze pentru un nou mandat la primăria Chirnogi, al treilea, dacă va câştiga. Întrebat dacă a luat o decizie în privinţa unei noi candidaturi la alegerile locale din acest an, Irinel Roman a răspuns că îşi doreşte un nou mandat, astfel încât va candida.

„Cu cât sunt mai multe candidaturi cu atât mai bine”, consideră Irinel Roman. El a spus că la nivelul filialei PNL Chirnogi, colegii de partid ştiu că îşi doreşte să rămână primar şi, deşi până acum liberalii nu au anunţat oficial candidatura sa, o vor face. Mai mult, primarul este sigur că are cele mai bune şanse să câştige alegerile. Irinel Roman s-a declarat mulţumit de activitatea sa ca primar al comunei Chirnogi, din ultimii 8 ani, afirmând că localitatea este pe o traiectorie bună şi le transmite celor care îl contestă că lucrurile în „teren se văd diferit faţă de cum se văd din tribună” şi că „faţă de ceilalţi, eu mai las ceva în urmă”. Irinel Roman este pregătit şi pentru ziua când nu va mai fi primar. „Nu m-am născut primar. Dacă n-aş mai fi, aş trăi o viaţă normală. Nu-mi fac nici un fel de probleme legate de ce voi face, dacă nu aş mai fi primar. Mă voi reîntoarce la activităţile mele din privat.”

Cu privire la alegerile locale din 27 septembrie 2020, Irinel Roman, primarul comunei Chirnogi, se declară ferm împotriva promisiunilor fără acoperire, preferând să nu se angajeze în faţa electoratului dacă nu ştie sigur că va şi realiza obiectivele ce vor fi incluse pe lista sa de priorităţi. Astfel încât, şi la aceste alegeri ca şi cele anterioare (2 la număr) când a obţinut funcţia de primar, Irinel Roman se arată foarte rezervat în promisiuni.

Rep: Domnule primar, succint, cum aţi caracteriza activitatea dumneavoastră ca primar al comunei Chirnogi de-a lungul celor două mandate?

I.R.: După opt ani, pot spune că am avut curaj să lucrez în administraţie. Eu şi echipa cu care lucrez am venit în mijlocul crizei, când nu se ştia pe ce bani poţi face investiţii, dar având o colaborare bună cu Consiliul Local, lucrurile au intrat într-o normalitate firească. De fiecare dată am fost aproape de locuitorii comunei Chirnogi, dar şi ei de mine. Problema este că nu întotdeauna am fost mulţumit de rezultatele muncii mele, pentru că au intervenit şi factori perturbatori, cum este cel politic de exemplu, care m-au împiedicat să realizez ce mi-am propus. Eu cred că activitatea primăriei a fost bună şi apreciată de cetăţeni. Eu nu am parti-priuri cu nimeni, nu sunt dator la nimeni! M-au ales oamenii pentru ce am făcut pentru ei, fapt pentru care mulţumesc tuturor celor care au fost alături de noi. Astăzi, noi cei care trăim în localitatea Chirnogi, ne putem mândri cu realizări importante pentru comunitate.

Rep: Se aud destule zvonuri privind opţiunea dumneavoastră politică. Pentru scrutinul din toamnă, pe listele cărui partid veţi candida?

I.R.: Desigur, PNL. Consider că dreapta în România înseamnă progres, iar stânga, stagnare şi chiar în aceste timpuri, regres. Nu poţi împărţi ceva la păturile sociale sărace atâta timp cât sacul este gol.

Rep: Veţi candida pentru încă un mandat. De ce o faceţi?

I.R.: Ca şi la scrutinele din 2012 şi 2016 este o provocare. De această dată o fac pentru că problemele locuitorilor sunt mai complexe ţinând cont de pandemia cu care ne confruntăm. Problemele cu care se confruntă locuitorii trebuie rezolvate. Nu în ultimul rând, consider că rezultatele foarte bune din mandatele anterioare îmi oferă încredere pentru a merge mai departe. De asemenea, candidez pentru că am foarte multe proiecte de finalizat, cu obiective care vor îmbunătăţi calitatea vieţii locuitorilor în următorii patru ani.

Rep: Sunteţi încrezător că locuitorii vă vor acorda girul pentru încă un mandat? De ce? Cu ce îi veţi convinge?

G.A.: În primul rând, doresc să fac cunoscut faptul că sunt printre puţinii edili ai localităţilor judeţului Călăraşi care în mandatele deţinute a căutat să îmbunătăţească continuu condiţiile de viaţă ale concetăţenilor săi. Sunt convins că majoritatea cetăţenilor mă vor vota pentru proiectele implementate în mandatele anterioare. Pentru serviciile prompte oferite de funcţionarii şi angajaţii primăriei. Şi nu în ultimul rând, pentru modul meu de comunicare cu locuitorii. Eu am fost prieten şi cu cei care m-au votat şi cu cei care nu m-au votat.

Rep: Care sunt aceste realizări care au condus la dezvoltarea comunei Chirnogi, în mandatele primarului Irinel Roman?

 1. R.: Principalele proiecte implementate în aceşti opt ani sunt următoarele:

Realizat branşamente în sistem centralizat şi gospodărie de apă, 12 km; Modernizare prin asfaltare străzile Clăteşti, Nucilor, Florilor, Cătunului, Nuferilor; Reparaţie generală şi modernizare Şcoală cu clasele I-VIII, nr. 3, derulat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 3, domeniul de intervenţie 3.4.; Dotare cu mobilier, din bugetul local, a şcolilor din localitate; Înfiinţare reţea de canalizare 24 km – se aşteaptă recepţia la finalizarea lucrărilor, primul contract de lucrări semnat de Irinel Roman în funcţia de primar, anul 2012; Modernizare prin asfaltare a 10,5 km străzi, proiect prin PNDL- I; Extindere reţea de distribuţie gaze naturale pe 10 km, proiect ce a necesitat 3,2 milioane lei din bugetul local; Reabilitare şi modernizare Şcoala Gimnazială nr. 3, Local 2, prin PNDL- I; Grădiniţă cu program prelungit, 3 grupe de clasă, proiect în stadiu de execuţie, prin PNDL- II; Construire sediu primărie şi Centru Cultural Memorialistic, proiecte ce vor fi demarate în viitor, finanţate prin CNI; Extindere şi reabilitare Şcoala Gimnazială nr. 3, respectiv, construire Sală de sport; Modernizare străzi, proiect derulat prin PNDR 2014-2020, submăsura 7.2; Reabilitare dispensar uman, proiect ce va demara la 1 august; Înfiinţare bazin înot didactic, proiect de viitor; Forarea a două puţuri de mare adâncime pentru suplimentare debit apă, în stadiul de execuţie unul, celălat urmează să înceapă lucrările; Înfiinţare muzeu sătesc; Modernizare iluminat public stradal prin tehnologie led, prin PNDL- II; Achiziţionale buldoexcavator prin GAL; Parc tematic, proiect finanţat prin POPAM.

Rep: Se apropie cu paşi repezi campania electorală. Cum credeţi că va decurge această campanie?

I.R.: Sper să fie o campanie liniştită, fără atacuri la persoană. Chirnogenii merită să-şi aleagă primarul pe care şi-l doresc, în condiţii civilizate.

Rep: Care este mesajul primarului Roman către locuitorilor comunei Chirnogi?

I.R.: Dragi chirnogeni, intrăm în linie dreaptă cu aprobarea proiectului care va rezolva problema apei potabile şi a canalizării în comuna Chirnogi. Este investiţia pentru care eu şi consiliul local am ales să delegăm sistemul de apă şi canalizare către operatorul zonal Ecoaqua, proiect finanţat pri Programul Operaţional Infrastructura Mare – POIM. Chiar dacă în prezent trecem printr-o situaţie critică în ceea ce priveşte necesarul de apă şi încercăm prin forarea unui puţ, lucrare ce a început în cursul săptămânii trecute, să reducem acest deficit de apă. Prin aceste investiţii avem garanţia că în 2-3 ani comuna Chirnogi, va beneficia de un sistem de alimentare cu apă şi canalizare modern şi eficient. Pentru cei interesaţi vă prezint lista cu investiţiile care vor fi făcute în cadrul acestui important proiect de aproximativ 32 mil euro.

 1. Branşamente la reţeaua de alimentare cu apă potabilă existente pe străzile Agricultorilor-30, Albinei-4, Artarului-32, Biruinţei-22, Bisericii-6, Brazilor-11, Bucătarului-4, Cablului-19, Căminului-2,Cătunului-17, Cazanului-31, Chimizarii-7, Ciclop- 17, Cimitirului- 19, Cireşulu 9, Clatesti- 22, Crinului- 21,

Crizantemei- 31, Curea- 7, Dacilor- 32, Digului-8, Dispensarului-16, Dorinţei-2,

Dunării-15, Fântânilor-41, Fericirii-4, Fierarilor-16, Florilor-19, Fluierului-29,

Garoafei-1, Ghiocelului-7, Gospodarilor-26, Grănicerilor-11, Învăţătorului-12,

Lalelelor-30, Macesului-2, Mararului-9, Mărgăritar-10, Mărului-15, Mocaniei- 27, Morii-7, Movilei-10, Muzicii-21, Narcisei-12, Nicovalei-44, Nucilor-5,

Nuferilor-11, Orhideei-17, Panselutei-11, Peluzei-11, Pietruită-40, Poliţiei-21,

Pomilor-5, Poştei-10, Principala-137, Privalului-14, Radovani-2, Românilor-33,

Roşiorilor-2, Rudăriei-34, Sălcâmilor-4, Salciei-10, Sovoitei-5, Speranţei-20,

Stejarului-41, Tinichigiilor-20, Trandafirului-14, Trifoiului-6, Viilor-24, Viitorului-19, Voinţei-9, Vişinului-2, Zambilei-23, Aleea Alimentarei-7, Aleea Arţarului-4, Aleea Bujorului-5, Aleea Cimitirului-7, Aleea Cireşului-7, Aleea Crinului-2, Aleea Dunării-4, Aleea Fagului-5, Aleea Lămâiţei-6, Aleea Margaretei-1, Aleea Păpădiei-7, Aleea Peluzei-2, Aleea Pizzeriei-4, Aleea Poştaşului-1, Aleea Rozelor-3, Aleea Sălcioarei-8, Aleea Unirii-6, Intrarea Agricultorilor-1, Intrarea Asociaţiei-11, Intrarea Bălţii-3, Intrarea Boziei-9,

Intrarea Caişilor-3, Intrarea Câmpului-8, Intrarea Cimitirului-3, Intrarea Cojocarului-3, Intrarea Dacilor-6, Intrarea Digului-12, Intrarea Dunării-1,

Intrarea Fântânilor-2, Intrarea Grădinarilor-8, Intrarea Grădiniţei-6, Intrarea Irisului-6, Intrarea Nicovalei-4, Intrarea Pescarilor-5, Intrarea Pizzeriei-8,

Intrarea Plopilor-2, Intrarea Poliţiei-1, Intrarea Pomilor-2, Intrarea Staţiei-2,

Intrarea Viilor-3, Intrarea Viorelei-1, Intrarea Zugravului-5, Prelungirea Căminului-9, Prelungirea Digului-4, Prelungirea Viilor-1, Uliţa Avicolei-2,

Uliţa Digului-5, Uliţa Pomilor-1, Uliţa Sovoitei-3. Total – 1506 branşamente.

2.Extindere reţele de alimentare cu apă, inclusiv branşamente la consumatori în localitatea Chirnogi, pe următoarele străzi: Curea-245ml; Margaretei-98ml; Bucătarului-75ml; Garoafei-52ml; Clăteşti-219ml; Salcâmilor-242ml; Morii- 190ml; Pescarilor-63ml; Trandafirului-95; Dorinţei-291ml; Unirii-165ml; Intrarea Nicovalei-85ml; Str. Nicovalei-355ml; Piersicului-200ml; Fântânilor- 783ml; Principala DN 41-160ml; Dacilor-110ml; Dunării-146ml; Peluzei-135ml; Vişinului-275ml; Total, 3984 ml.

 1. Extindere reţele de canalizare pe DN 41- 4211 ml şi în localitatea Chirnogi pe următoarele străzi: Clăteştilor-1.194ml;Peluzei-191ml; Fluierului-593ml; Într. Câmpului-97ml; Zugravului-75ml; DJ 411-222ml; Crizantemei-1.414ml; Pomilor-281ml; Într Boziei-236ml; Grădinarilor- 208ml; Asociaţiei-231ml; Fierarilor-490ml; Str Cireşului-474ml; Aleea Cireşului-162ml; Str Pietruită-213ml; Într Ciclop-362ml; Dispensarului-322ml; Poliţiei-585ml; Dispensarului-234ml; Într Poliţiei-35ml; Str Rudăriei-973ml; Str Curea-216ml; Trandafirului-519ml; Lalelelor-852ml; Poştei-567ml; Viitorului-448ml; Aleea Roşiorilor-124ml; Alimentarei-210ml; Morii-357ml; Grănicerilor-218ml; Digului- 247ml; Salciei-328ml; Privalului-593ml; Narcisei-267ml; Nicovalei-267ml; Stejarului-415ml; Ghiocelului-213ml; Mocaniei- 702ml; Zambilei-503ml; Panseluţei-368ml; Crinului-81ml; Agricultorilor-245ml; Digului-241ml; Brazilor-235ml; Speranţei-832ml; Învăţătorului-77ml; Cablului-279ml; Viilor-848ml; FN1- 516ml; Aleea Rozelor-49ml; Într Irisului-25ml; Florilor-549ml; FN2-117ml; Cătunului-134ml; Aleea Rudăriei-35ml; Fântânilor-800ml; Cimitirului-524ml; Voinţei-209ml; Intr Piersicului-315ml; Movilei- 405ml; Aleea Sălcioarei-229ml; Aleea Bujorului-357ml; Aleea Păpădiei-202ml; Mărului-277ml; Vişinului-275ml. Total 27673 ml.
 2. Staţii pompare automatizate şi conducte de refulare în localitatea Chirnogi: SPAU1, Strada Clăteştilor(DC27), Conform plan , CL-Chirnogi-PG-002, 1053 ml; SPAU2, Str. Narcisei, Conform plan , CL-Chirnogi-PG-002, 717 ml; SPAU3, Strada Fântânilor, Conform plan , CL-Chirnogi-PG-002, 1291 ml; SPAU 4, Strada Crizantemei, Conform plan, CL-Chirnogi-PG-002, 184 ml; SPAU 5 Strada Florilor, Conform plan CL-Chirnogi-PG-002, 65 ml;Total 3310 ml.
 3. Conservare foraje existente în localitatea Chirnogi.
 4. Gospodăria de apă existentă în localitatea Chirnogi, respectiv, Reabilitare staţie de clorinare existentă.
 5. Integrare în programul sistemului SCADA a celor trei staţii de pompare automatizatedin localitatea Chirnogi;
 6. Integrare în programul sistemului SCADA a Gospodăriei de Apă din Chirnogi, respectiv montarea de apometre cu citire de la distanţă
 7. Conducta de transport apă Olteniţa- Chirnogi, conform plan, CL-Chirnogi-PG-002, 11600 ml.
 8. SPAU şi conducte de refulare din localitatea Chirnogi către reţeaua de canalizare din Municipiul Olteniţa:
 9. SPAU6 Amplasată în Staţia de epurare Conform plan , CL-Chirnogi-PG-001, 9100 ml.Total, 9100 ML.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide