ISU Călăraşi, partener într-un proiect transfrontalier româno-bulgar pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă

Pe 4 februarie a.c. a fost semnat, la sediul ISU Călăraşi, Acordul de Parteneriat pentru implementarea proiectului transfrontalier „Gestionarea comună a riscurilor în regiunea de graniţă Călăraşi – Dobrich”.

Acesta se implementează în cadrul Programului de cooperare transfrontalieră INTERREG V – A România – Bulgaria. Scopul proiectul constă în eficientizarea răspunsului comun în situaţii de urgenţă în zona transfrontalieră prin intermediul elaborării unui plan de acţiune şi a unei strategii de pregătire comune pentru a face faţă situaţiilor de urgenţă cauzate de dezastrele naturale.

Obiectivele proiectului urmăresc: elaborarea strategiei şi planului de acţiune comun, achiziţionarea de echipamente moderne de intervenţie şi crearea unei reţele de parteneri pentru prevenirea riscurilor şi atenuarea efectelor negative ale dezastrelor.

Proiectul este conceput pentru a se derula pe o perioadă de doi ani, iar bugetul proiectului se ridică la suma de aproximativ 800.000 de euro.

Prin modernizarea cu echipamente a dispeceratului comun pentru intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi şi prin achiziţia de noi echipamente de intervenţie se urmăreşte scăderea timpului de răspuns în situaţii de urgenţă, printr-o mai bună localizare a zonei unde este notificată o situaţie de urgenţă.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide