ITM Călărași se pregătește pentru două evenimente importante

Inspecţia Muncii a luat decizia ca la nivelul judeţului Călăraşi să fie organizate două evenimente importante: unul dedicat Săptămânii Europene de Securitate şi Sănătate în Muncă sub egida Agenţiei Europene pentru SSM şi celalalt referitor la modul de implementare a legislaţiei europene în domeniul substanţelor chimice periculoase în România.

1.Agenţia Europeană de Securitate şi Sănătate în Muncă va lansa, în mod oficial, în luna aprilie 2016, campania 2016-2017 cu tema: „Locuri de muncă sănătoase pentru toate vârstele”. Cu această ocazie Inspecţia Muncii a ales patru centre: Arad, Maramureş, Neamţ şi Călăraşi pentru organizarea de simpozioane în cadrul cărora vor fi prezentate lucrări ştiinţifice în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. La evenimentul organizat  între 24-26 octombrie 2016 în centrul Călăraşi vor participa inspectoratele din 11 judeţe: Bucureşti, Constanţa, Dâmboviţa, Giurgiu, Ilfov, Ialomiţa, Olt, Prahova, Teleorman, Tulcea şi Călăraşi.

La acest eveniment vor mai participa reprezentanţi ai autorităţilor publice centrale şi locale, angajatori sau reprezentanţi ai acestora, servicii interne şi externe precum şi lucrători desemnaţi pentru a se ocupa de activităţile de protecţie şi prevenire a riscurilor profesionale, reprezentanţi ai sindicatelor, etc.

Menţionăm faptul că, doar, în anul 2003 ITM Călăraşi a mai organizat un simpozion similar dedicat Săptămânii Europene de SSM, tema abordată fiind referitoare la modul de depozitare, manipulare şi utilizare a substanţelor chimice periculoase.

2.Al doilea eveniment care se va desfăşurala Călăraşi în luna iunie 2016 are drept scop instruirea inspectorilor de muncă din cadrul inspectoratelor teritoriale de muncă privind modul de punere în aplicare a prevederilor legale europene privind asigurarea securităţii şi sănătăţii lucrătorilor expuşi la agenţi chimici periculoşi.

Menţionăm ca la nivelul României au fost propuse 2 centre pentru instruirea inspectorilor de muncă din cadrul inspectoratelor teritoriale de muncă, unul fiindla Cluj, iar celălalt la Călăraşi. La instruirea dela Călăraşivor participa inspectori de muncă din 20 judeţe: Galaţi, Buzău, Brăila, Tulcea, Dâmboviţa, Prahova, Ilfov, Bucureşti, Giurgiu, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş, Olt, Teleorman, Dolj, Vrancea, formatori fiind 2 inspectori din cadrul Inspecţiei Muncii.

Faptul că judeţul Călăraşi a fost ales să organizeze 2 evenimente de asemenea anvergură ne onorează considerându-se apreciată activitatea noastră şi totodată ne determină ca modul de desfăşurare al acestora să fie la cel mai înalt nivel.

Inspector Şef

Răzvan Ilie MESEŞEANU

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide