ITM Călărași/27.10.2017-Simpozion cu tema „Locuri de muncă sănătoase pentru toate vârstele”

În data de 27.10.2017, ora 10.00, în cadrul Săptămânii Europene pentru Securitate şi Sănătate în muncă 2017, Inspectoratul Teritorial de Muncă al judeţului Călăraşi va organiza un simpozion cu tema „Locuri de muncă sănătoase pentru toate vârstele”.

Forţa de muncă din Europa cunoaşte un proces de îmbătrânire, iar numărul persoanelor de peste 60 de ani creşte cu peste două milioane în fiecare an.

De asemenea, şi populaţia activă urmează aceeaşi tendinţă, proporţia lucrătorilor mai în vârstă, devenind tot mai mare în comparaţie cu cea a lucrătorilor mai tineri.

România se confruntă cu o transformare socio-economică profundă, datorată schimbărilor demografice fără precedent. Se estimează că ponderea populaţiei cu vârstă mai mare sau egală cu 65 de ani se va  dubla, de la 15% la 30 % până în anul 2060, existând posibilitatea de a exercita o presiune puternică asupra costurilor aferente pensiilor, serviciilor medicale şi serviciilor de îngrijire de lungă durată.

Forţa de muncă a Europei este în proces de îmbătrânire şi multe state membre măresc vârsta legală de pensionare. În aceste condiţii lucrătorii vor avea o durată a vieţii profesionale mai mare, fiind expuşi mai mult timp pericolelor şi riscurilor de accidentare şi îmbolnăvire profesională  la locurile de muncă.

Sănătatea şi securitatea lucrătorilor sunt necesare pentru o viaţă profesională sustenabilă şi o îmbătrânire activă şi în condiţii bune de sănătate, mai ales dacă se iau în considerare aspecte ca: îmbătrânirea populaţiei active şi prelungirea vieţii profesionale.

În acest scop, este nevoie să se realizeze un mediu de muncă sigur şi sănătos pe parcursul întregii vieţii active a lucrătorilor, în rândul cărora se remarcă o tot mai mare diversitate. Pentru a atinge acest scop, promovarea unei culturi a prevenirii riscurilor profesionale este esenţială. Pentru a preveni apariţia şi înmulţirea problemelor de sănătate pentru lucrători, se impune mobilizarea celor mai înalte competenţe disponibile pentru asigurarea unor condiţii de muncă sigure şi sănătoase pe tot parcursul vieţii profesionale şi pentru a sprijini munca productivă şi favorabilă sănătăţii la toate vârstele.

 

Etichete:

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide