ITM Călărași/Amenzi de 55.000 de lei pentru munca la negru

În săptămâna 4 – 8 iulie 2016, ITM Călărași a efectuat controale în următoarele domenii de activitate: comerț, agricultură, transport, construcții, electricitate, silozuri, benzinării, mobilă.

În domeniul relațiilor de muncă s-au efectuat 15 controale, au fost sancționați 7 angajatori, s-au depistat 5 persoane care lucrau fără forme legale și s-au aplicat amenzi în valoare de 55.000 lei. În domeniul securității și sănătății în muncă s-au efectuat 21 controale, 21 angajatori au fost sancționați și s-au aplicat amenzi în valoare de 4.000 lei.

La nivel național, Inspecţia Muncii a desfăşurat, în aceeași perioadă, acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 1.306.500 de lei, adică 290.333 de euro. Au fost depistate 99 de persoane care desfășurau activități fără forme legale.

În domeniul relaţiilor de muncă, la nivel național s-au aplicat amenzi în valoare de 978.000 de lei din care 760.000 de lei pentru muncă la negru. Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără contracte individuale de muncă, inspectorii de muncă au făcut o propunere de cercetare penală a unui angajator din judetul Argeș. Au fost sanctionați 310 angajatori.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 328.500 de lei. Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 52 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă. Au fost sanctionati 678 angajatori în domeniu.

 

 

 

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide