Iulian Radu: Încheiem anul financiar fără arierate, fără restanţe către furnizori, iar salariile angajaţilor sunt plătite la zi

Mircea Brânduşă. Aproape de finalul celui de-al doilea mandat, Iulian Radu, primarul comunei Dichiseni a trecut în revistă principalele realizări şi nu în ultimul rând face cunoscute priorităţile pentru perioada următoare a actualului mandat.

Rep: Care este situaţia, din punct de vedere administrativ, social şi economic, la nivelul Primăriei Dichiseni la sfârşitul anului 2019?

R.I.: Din punct de vedere administrativ situaţia este sub control, deşi numărul de angajaţi este mai mic decât nevoile UAT-ului şi volumul de muncă este destul de mare. Aşa cum spunem mereu, suntem o primărie mică cu probleme mari. Nu putem, din punct de vedere financiar, să ocupăm cu personal toate posturile vacante, dar am reuşit până acum să facem faţă tuturor problemelor cu care ne confruntăm.

Din punct de vedere social, în anul 2019, nu am întâmpinat dificultăţi majore pe acest segment. Suntem încă în perioada de primire a cererilor pentru ajutorul de încălzire, numărul solicitărilor este similar anilor anteriori şi cel mai probabil vom avea puţin peste 50 de dosare aprobate şi date în plată. La nivel de comună avem 12 familii beneficiare de ajutor social, iar din aceste familii 5 persoane sunt apte de muncă. În acest moment, 15 copii din învăţământul preşcolar sunt beneficiari ai stimulentelor educaţionale sub forma tichetelor sociale.

Din punct de vedere economic, UAT comuna Dichiseni nu a întâmpinat şi nu întâmpină probleme în acest an. Încheiem anul financiar fără arierate, fără restanţe către furnizori, iar salariile angajaţilor sunt plătite la zi. Am trecut prin momente extrem de dificile anul trecut, dar am reuşit să ne echilibrăm din punct de vedere financiar, iar anul acesta îl încheiem fără emoţii şi fără datorii.

Rep: Care sunt cele mai importante 3 proiecte aprobate în cursul anului 2019?

R.I.: Înfiinţare teren sport şi dotări aferente în comuna Dichiseni; Construcţia unei grădiniţe; Reabilitare, Modernizare, Extindere şi Dotare Cămin Cultural în comuna Dichiseni – Sat Dichiseni;

Rep: Care sunt proiectele aflate în derulare în acest moment?

R.I.: Construcţie grădiniţă; Modernizare drumuri de interes local în comuna Dichiseni; Extindere reţea apă potabilă în sat Coslogeni şi branşamente la reţeaua de apă potabilă în satele Dichiseni, Coslogeni şi Satnoieni; Reabilitare, Modernizare, Extindere şi Dotare Cămin Cultural în comuna Dichiseni – Sat Dichiseni.

Rep: Care sunt priorităţile primarului Radu Iulian pentru finalul acestui mandat?

R.I.: Pentru final de mandat avem ca prioritate finalizarea proiectului de modernizare a drumurilor de interes local, modernizarea şcolilor şi grădiniţelor, finalizarea modernizării Căminului Cultural din localitatea Dichiseni, precum şi demararea modernizării Căminului Cultural din localitatea Satnoieni.

Rep: Sunteţi mulţumit de rezultatul alegerilor prezidenţiale la nivelul comunei?

R.I.: La nivelul comunei Dichiseni, oamenii au ales cu sufletul, cu speranţă într-un viitor mai bun pentru copiii noştri, au ales să pună ştampila de vot pe democraţie. Partidul din care fac parte a obţinut 560 de voturi din cele 789 exprimate, adică 70, 98%.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide