Jandarmii călărăşeni susţin programul „Şcoala Altfel”

În cursul zilei de 7 aprilie 2014, între orele 10.30-12.00, în cadrul activităţilor din săptămâna „Şcoala altfel”, jandarmii călărăşeni au fost prezenţi în mijlocul elevilor de la Şcoala Gimnazială „Mircea Vodă” din municipiul Călăraşi.

Întâlnirea cu cei mici a fost interactivă, aceştia fiind interesaţi de misiunile pe care le execută jandarmii zi de zi, de tehnica şi maşinile pe care aceştia le folosesc în activităţile specifice, precum şi de condiţiile pe care trebuie să le îndeplineşti pentru a îmbrăţişa meseria de jandarm. Un impact deosebit asupra celor mici l-au avut relatările plutonierului adjutant Manea Raul şi ale plutonierului major Toma Dragoş, cu privire la misiunile pe care le-au executat în teatrul de operaţii Afganistan.

De asemenea, cadrele compartimentului prevenirea şi combaterea faptelor antisociale le-au dat celor mici sfaturi utile pentru a nu deveni victimele unor infracţiuni.

La finalul activităţii, elevii clasei doamnei învăţătoare Titica Dobre, au prezentat jandarmilor, un program artistic de cântece, poezii şi dansuri.

Activitatea de astăzi face parte şi din campania „Jandarmeria pe înţelesul tuturor” desfăşurată la nivel naţional.

Pentru a veni în întâmpinarea şcolilor şi grădiniţelor, care doresc să organizeze activităţi extracurriculare şi extraşcolare în perioada 07-11 aprilie a.c., cu ocazia derulării programului educativ “Şcoala altfel – Să ştii mai multe, să fii mai bun” , mâine, 08 aprilie a.c., între orele 10.00-12.00, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Călăraşi organizează Ziua Porţilor Deschise, la sediul inspectoratului.  Programul pregătit cu această ocazie va cuprinde prezentarea tehnicii din dotarea jandarmilor (armament, tehnică de comunicaţii, autospeciale de intervenţie), şi distribuire de materiale preventiv educative.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide