La Călărași se visează deja la o posibilă promovare în Liga I de fotbal

Rodica Zaharia. Clasarea pe prima poziție în Liga a II-a a echipei de fotbal Dunărea Călărași și jocul bun pe care îl practică fotbaliștii călărășeni i-au făcut pe cei care se ocupă de club să viseze la promovarea în Liga I Orange. Ar fi prima prezență pe cea mai importantă scenă fotbalistică a României a unei echipe de fotbal călărășene. Vis măreț care, momentan, stă în umbra viitoarelor sume alocate din bugetele Consiliului Județean și Consiliului Local Călărași, principalii finanțatori ai sportului rege.

Despre situația Clubului Dunărea Călărași și dorința promovării în Liga I a vorbit chiar Viorel Ivanciu, în calitate de reprezentant al echipei, în cadrul unei conferințe de presă:

”Sigur că ne dorim promovarea în Liga 1. Se va încheia vineri etapa, avem ultimul meci la Constanța și sperăm să terminăm pe primul loc. În iarna asta sperăm să avem niște întâlniri cu posibili finanțatori, sponsori care să ajute echipa. Vom provoca niște întâlniri, chiar avem pregătite câteva scenarii, ce ar însemna pentru orașul ăsta o trecere prin Liga I unde sperăm să stăm un an, doi, trei. Costurile pentru menținerea echipei în Liga I se ridică undeva la 800.000-900.000 euro, aici vorbim pentru un sezon.”

Deloc de neglijat este suma care ar veni din partea Federației Române de Fotbal către Dunărea Călărași, exact la debutul echipei în Liga I.

”1.200.000 de euro plus TVA este suma care o va primi Clubul Dunărea de la FRF în eventualitatea unei promovări, bani care vor veni la club când echipa va fi deja în Liga I, undeva după 1 august 2016, iar pentru asta, în perioada următoare trebuie să depunem și un dosar la FRF special pentru Liga I. Dosarul trebuie să cuprindă printre altele, până spre 1 martie, cred, că nu există nicio datorie către nimeni, dar, desigur obligatorii sunt și investițiile pe care trebuie să le facem. Trebuie amenajat un cabinet medical, un cabinet pentru control anti-doping, vestiare mai mari, toate utilitățile, modernizarea tribunei oficiale, amenajarea nocturnei, precum și amenajarea unor spații speciale pentru transmisiile live video sau audio. În ianuarie 2016, în funcție de banii care vor fi alocați de la buget și în funcție de discuțiile cu posibilii finanțatori vom vedea dacă vom depune dosarul de licențiere pentru Liga I. Deocamdată punem în discuție perioada cuprinsă între 1 ianuarie – 10 iunie 2016, atunci când se va finaliza returul, cu play-off”, a mai precizat Ivanciu.

Aceeași sursă mai spune că, la momentul actual salariile sunt la zi, mai sunt cam 2-3 prime restante și bineînțeles, datoriile curente, undeva la două miliarde de lei vechi.

Întrebat dacă antrenorul Ganea va rămâne la Călărași și la finalul sezonului, Ivanciu a subliniat:

”Ganea cred că își dorește să rămână antrenor aici. La Călărași a făcut o treabă foarte bună și s-a implicat foarte mult. Să știți că nu este comod să lucrezi cu el, este un tip care face foarte multe lucruri foarte bine, se zbate pentru echipă, mai ales că a adus o nouă mentalitate la Călărași. Contractul lui Ganea este încheiat pe un an de zile cu posibilitatea de prelungire dacă se dorește de ambele părți.”

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide