La Dor Mărunt a început lupta pentru Primărie

În urmă cu 3 ani și nouă luni, Ion Iacomi reușea să câștige mandatul de primar al comunei Dor Mărunt în fața primarului de la acea vreme, Ion Nițulică. Nițulică a părăsit în 2012 PSD pentru PDL deoarece USL-ul decisese să-l susțină pe Ion Iacomi. Acesta din urmă, reînscris între timp în PSD, își pregătește terenul pentru o eventuală revenire la conducerea Primăriei șicanându-l pe actualul primar în cadrul Consiliului Local.

Ion Nițulică are însă o problemă în momentul de față, acesta așteptând o decizie a Agenției Naționale de Integritate privind posibilitatea de a candida în 2016, având în vedere că în 2014 a fost constatat conflictul de interese de natură administrativă din timpul mandatului său, însă într-un act oficial se menționează că nu au fost identificate elemente de încălcare a legislației privind regimul juridic al incompatibilităților.

„În exercitarea mandatului de primar a semnat „Bun de plată” pentru două facturi emise de societatea comercială al cărei administrator este fiul acestuia, în sumă totală de 9984,3 Lei și a ordinelor de plată aferente acestora, încălcând, astfel, prevederile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, coroborate cu prevederile art. 75, lit. a) și lit.c) din Legea 393/2004. În mod cert, se anunță o bătălie aprigă încă de pe acum pentru alegerile de anul viitor între actualul și fostul primar.

Recent, pe pagina sa de facebook, Ion Iacomi îl acuză pe Ion Nițulică că blochează intenționat activitatea Consiliului Local.

„Acești indivizi (5 consilieri locali și un fost primar) blochează de câteva luni activitatea Consiliului Local și a Primăriei, cu consecințe grave asupra locuitorilor comunei Dor Mărunt. Deși PNL-ul a fuzionat cu PDL-ul, liderul lor de la PDL Dor Mărunt, Nicu Garaj, a coalizat cu Ion Nițulică (PSD) astfel încât au fost excluși mai mulți membri din organizația PSD Dor Mărunt, printre care și 3 consilieri locali. Din cei 10 consilieri pe care îi aveam de partea mea, au rămas 7. În mod normal nu era o problemă pentru că de la fostul PDL au mai venit încă 4 consilieri în PNL dar, spre surprinderea mea, aceștia nu vin la ședințele de consiliu local. Pe scurt, după ce m-au lăsat fără majoritate în consiliu (nu vor nici să-i valideze pe următorii care sunt rezerve), acum nu se mai prezintă la ședințe. SCOPUL?

Astăzi, la ședința ordinară a CL Dor Mărunt, după o mică sfătuială cu fostul primar Nițulică, acești 5 consilieri au venit la ședință fără a avea vreo preocupare pentru proiectele care stau să fie aprobate de mai bine de 2 luni, ci ca să fie „Gică Contra”, așa cum au fost mai tot timpul. După ce a fost citită ordinea de zi, aceștia au găsit motive nefondate ca să părăsească ședința. Atrag atenția că pe ordinea de zi erau propuse pentru adoptare mai multe proiecte pentru localitate printre care – asfaltarea unor străzi în Dor Mărunt, achiziționarea a 400 de lămpi pentru iluminatul public, acordarea unor locuri de casă pentru tineri, reabilitarea drumului comunal către satul Pelinu etc. După ce m-am zbătut să aduc bani în localitate pentru investiții, acum stam cu banii în cont și nu-i cheltuim pentru că acești indivizi (aleși de un nr de oameni în anul 2012) pun mai presus de interesul dumneavoastră, locutorii comunei, interesele lor mărunte. Suntem în situația de a pierde acești bani dacă până la sfârșitul anului nu reușim să-i cheltuim. Suntem în această situație pentru că fostul primar Nițulică, care a stat în bârlog mai bine de 3 ani după ce a pierdut funcția, joacă murdar, însă o face în defavoarea dumneavoastră, a cetățenilor comunei Dor Mărunt.

Colac peste pupăză, astăzi am fost și avertizat că o să se dizolve consiliul local și o să rămân singur. Stimați cetățeni ai acestei comune, acești nedemni de funcția pe care o au, vor să dizolve Consiliul Local. Acest lucru înseamnă blocarea activității Primăriei, a școlilor etc cu consecințe grave asupra comunei.

Închei prin a vă informa că ȘEDINȚELE DE CONSILIU LOCAL SUNT PUBLICE și vă învit să luați parte la aceste ședințe ca să vă convingeți cu ochii dvs cine sunt acești consilieri.”

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide