„La mulți ani, România!”- eveniment extrașcolar desfășurat la Școala ,,Mircea Vodă” Călărași

Ziua Națională a României a fost întâmpinată de elevii Școlii Gimnaziale Mircea Vodă cu multă emoție în suflet. Activitățile au fost cuprinse într-un proiect educațional cu titlul „La mulți ani, România!” desfășurat în perioada 21-29.11.2016 și coordonat de profesor Nicoleta Sârbu, consilier educativ.

„Așa cum fiecare dintre noi are o zi de naștere, și România are ziua ei pe care o sărbătoresc, în același timp, milioane de români de pretutindeni cu aceeași bucurie in inimi.”, a declarat doamna profesor Alina Daniela Lotrea, directorul Școlii Mircea Vodă Călărași.

Au avut loc ateliere de creație în cadrul cărora elevii au confecționat steaguri tricolore și au realizat desene și colaje tematice. Cu ocazia acestei zile speciale, elevii și cadrele didactice au susținut un program artistic care a cuprins cântece patriotice interpretate de corul Şcolii Gimnaziale ,,Mircea Vodă” îndrumat de doamna profesoară Emilia Scîntei. Au recitat poezii și au prezentat eseuri pe tema „98 de ani de la Marea Unire” îndrumați de doamnele profesoare de limba română Mariana Aldea, Ionela Manolache și doamna bibliotecară Elena Vasilescu.

Copiii din clasele pregătitoare până la clasa a VIII-a s-au îmbrăcat în costume populare, au cântat și au dansat pe ritmuri populare românești, îndrumați de doamnele profesoare Cojocea Mihaela, Chivulescu Liliana, Dumitru Elena, Lotrea Alina, Iordache Daniela, Lazăr Oana, Dobre Titica, Dabu Carmen.

Cei mici au învăţat despre semnificația zilei de 1 Decembrie din poveștile spuse de domnul profesor de istorie Nicolae Filip: „Anul 1918 reprezintă în istoria poporului român anul triumfului idealului național, anul încununării victorioase a lungului șir de lupte și sacrificii umane și materiale pentru făurirea statului național unitar.”
La această activitate au fost invitați și părinții, care s-au bucurat preț de aproape două ore, de cele mai frumoase poezii patriotice și au cântat împreună cu cei mici cântece dragi românilor.

Scopul acestui proiect este dezvoltarea sentimentului patriotic şi crearea unei atitudini pozitive faţă de valorile româneşti prin exersarea competenţelor artistice şi literare.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide