La Școala Mircea Vodă, elevii și profesorii s-au prins în Hora Unirii la început de an școlar

Începutul de nou an școlar i-a găsit pe elevi, profesori dar și părinți îmbrăcați în ii tradiționale, o idee a directorului Școlii Mircea Vodă, profesor Alina Daniela Lotrea, ca o continuare a proiectelor de promovare a tradițiilor românești în care au fost implicați pe parcursul anului școlar trecut.

După slujba religioasă, a fost intonat imnul școlii, o adaptare a celebrei melodii a trupei Queen – „We are the champions”, apoi, Alina Lotrea, directorul  unității de învățământ, le-a urat bun venit copiilor, spunându-le că fără ei, fără elevi, școala este tristă:

„Din dragoste pentru tradiții, pentru țară și pentru acești copii minunați care au umplut astăzi curtea școlii și sufletele noastre, am ales sa îmbrăcăm, în această frumoasă zi de toamnă, IA noastră tradițională. Haideți să-i învățăm pe copiii noștri să-si iubească tradițiile, portul strămoșesc, obiceiurile noastre frumoase, muzica și jocul din străbuni. Din toate acestea ne luăm energia și puterea de a merge mai departe.

Anul trecut, școala noastra a fost implicată în proiecte frumoase și interesante. Unele dintre ele au avut ca scop promovarea tradițiilor noastre românești. Astfel, am fost cu toții părtași ai evenimentului național „RomânIA de Poveste si ai proiectului „La Fântâna cea Română”, in colaborare cu colegi de la școlile din țară și din Republica Moldova. Am realizat, cu ajutorul dvs, o minunată expoziție de obiecte tradiționale și vă mulțumim pentru implicarea de care ați dat dovadă!

Vom continua aceste proiecte! Și ne vom strădui să le sădim în suflet copiilor noștri dragostea pt IA strămoșească.

Bine ați venit, dragii noștri elevi si părinți! Școala, oricât de frumoasă și curată ar fi ea, este tristă fără voi. Ne bucurăm că ați revenit să o animați!”

La final, toți cei prezenți au dansat și au cântat Hora Unirii.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide