La școlile Mircea Vodă, Constantin Brâncoveanu, Mihai Viteazul și Colegiul Economic (Corp B – str. Grivița) se vor construi săli de sport

Având în vedere faptul că în multe școli din municipiul Călărași orele de sport se fac în săli obișnuite de clasă, nefiind îndeplinite condițiile de spatiu, de volum aferente unui elev și nici dotările corespunzătoare pentru astfel de activități, respectiv vestiare și grupuri sanitare, Primăria și Consiliul Local Călărași au luat decizia construirii câte unei săli de sport pentru școlile Mircea Vodă, Constantin Brâncoveanu, Mihai Viteazul și Colegiul Economic (Corp B – str. Grivița).

Sălile de sport pentru uz didactic au fost concepute cu un minimum de funcțiuni pentru a satisface cerințele programului educațional bazat pe activități sportive școlare.

Date tehnice – Suprafața construită a sălii de sport va fi de 220,84 mp, la care se adaugă suprafața trotuarului de gardă de 100,21 mp, rezultând o suprafață construită totală de 321,05 mp. Sistemul constructiv este alcatuit din cadre de beton armat, planșee din beton armat și talpi continue de fundare din beton simplu peste care sunt prevăzute grinzi de fundare din beton armat. Închiderile perimetrale se vor realiza din zidărie din BCA de 25 cm grosime. Pe fațadele clădirii se va aplica un termosistem din polistiren expandat ignifugat de 10 cm grosime. Acoperisul va fi de tip șarpantă cu structură metalică în două ape.

Valoarea pentru o sală de sport este de 850.003 lei cu TVA din care C+M – 686.281 lei cu TVA. Pentru investiţia „Săli de sport în școli gimnaziale: Mircea Vodă, Constantin Brâncoveanu, Mihai Viteazul și Colegiul Economic (Corp B – str. Grivița)”, valoarea estimată a investiției este de 3.400.012 lei cu TVA. Cofinanţarea de la bugetul propriu al municipiului Călăraşi este de 163.872 lei cu TVA. Aceste sume reprezintă cheltuieli neeligibile prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

 

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide