Lansare de carte la Muzeul Municipiului Călăraşi

Vineri, 28 aprilie 2017, ora 11.00, la Muzeul Municipal va avea loc lansarea volumului „Cartea de aur a eroilor, a veteranilor şi a operelor comemorative de război din Municipiul Călăraşi”, autor fiind binecunoscutul istoric Nicolae Ţiripan.

Despre carte, Generalul maior (r) prof.univ.dr. Visarion NEAGOE – Preşedintele Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor  „Regina Maria” scrie în prefaţă:

,,Salutăm această frumoasă şi de suflet iniţiativă, care denotă respect şi recunoştinţă faţă de jertfa de sânge a călărăşenilor din generaţiile trecute, graţie căreia România este astăzi întregită, liberă şi independentă. Prin urmare, lucrarea este menită să readucă în memoria colectivă a călărăşenilor de azi, în special a tinerei generaţii, nume de oameni şi fapte glorioase, care au făcut istorie pe câmpurile de luptă ale celor două războaie mondiale, consfinţind cu sânge idealurile naţionale cele mai sfinte şi asigurând ţării noastre un loc demn între naţiunile civilizate ale lumii. Referitor la structura lucrării, găsesc inspirată ideea prezentării, la început şi pe un număr considerabil de pagini, a principalelor repere evolutive din istoria municipiului Călăraşi.”

Cartea cuprinde o evidenţă a eroilor şi veteranilor din războaiele importante la care România a luat parte, călărăşenii evidenţiaţi în această Carte de Aur fiind doar o parte a celor care şi-au jertfit viaţa pentru ţară.

Cartea este destinată bibliotecilor instituţiilor de învăţâmânt din Municipiul Călăraşi, din bibliotecilor instituţiilor care interacţionează cu conceptul, cu memoria sau direct cu monumentele eroilor călărăşeni. De asemenea cartea este destinată a face parte din bibliotecile filialelor din ţară ale Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor „Regina Maria”, a filialelor Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război, şi a filialelor judeţene ale Arhivelor Naţionale şi bineînţeles va fi oferită veteranilor.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide