Lăsaţi-l pe Ganea să facă ce vrea

Sorin Anghel. Nemulţumitului i se ia darul. Este o binecuvântare divină faptul că după primele patru etape în Seria B1 Dunărea Călăraşi este singura echipă care nu a cunoscut gustul amar al înfrângerii. Două victorii, doua remize şi un total de opt puncte, aşa arată zestrea de acum a formaţiei antrenate de către Ionel Ganea. Călărăşenii au +2 în clasamentul adevărului şi au reuşit să puncteze în fiecare partidă. Chiar dacă nu a înscris mai mult de un gol la fiecare apariţie în Liga a 2-a, Dunărea practică un fotbal spectaculos, tăios, direct pe spaţiul porţii. Rar se poate vedea în jocul echipei un joc de-a latul terenului. Jucătorii ştiu că mingea trebuie să ajungă în poarta adversă şi nu ezită să verticalizeze jocul cât mai mult cu putinţă.

În etapa de la sfârşitul săptămânii trecute, Călărașiul a remizat la Baloteşti, scor 1-1, la capătul unui joc în care ghinionul a îmbrăcat tricoul galben-albastru al Dunării. De trei ori au trimis elevii lui Ganea mingea în barele porţii adverse. A curs cu ratări la poarta ilfovenilor într-un joc în care gazdele au făcut o posesie sterilă, în vreme ce călărăşenii au jucat mai incisiv, dar fără inspiraţie la finalizare. Valentin Alexandru a punctat pentru Dunărea în minutul 70, în vreme ce Baloteștiul a smuls un punct din penalty, în minutul 90+4, după un henţ al lui Bumbac.

Trăim într-o ţară democratică, în care fiecare este liber să facă ce vrea şi să spună exact ceea ce gândeşte. Aşa cum în România exista 22 de milioane de selecţioneri care comentează la fiecare meci al echipei naționale, aşa şi în Călăraşi exista vreo 60.000 de antrenori care ar fi făcut altfel echipa la Baloteşti şi care sigur nu ar fi făcut schimbările lui Ganea.

Antrenorul Dunării are nevoie de linişte. Luptele interne, indicaţiile venite de sus şi lucrăturile nu îşi mai au locul la acest nivel. Călărăşenii trebuie să meargă pe mâna lui Ganea, cel cu care echipa a promovat în Liga a 2-a, cel care a făcut rost de bani pentru cantonament, cel care a adus jucători la care mulţi nici nu visau, cel care a făcut ca echipa să joace spectaculos şi atât de frumos încât au început să apară deja oferte pentru jucători. Ganezu e din aceeaşi generaţie cu Hagi şi Petrescu, oameni nebuni după fotbal, oameni care ştiu ce înseamnă lupta din teren, fotbalişti adevăraţi, care nu se lasă călcaţi în picioare. Ganezu e un tip vulcanic, dar oricine trăieşte pentru fotbal se consumă şi trăieşte la fel. La Baloteşti, a spart un geam. Dă-l dracu! Hai să privim altfel. Poate că a spart ghinionul.

În meciul de sâmbătă a făcut foarte bine echipa, dar nu i-au ieşit ultimele două schimbări. Dar înainte să-l punem la zid pe Ganea pentru că l-a băgat pe Bumbac hai să vedem de ce a stat Boţea în tribună. Vorbim despre doi fundaşi. Ganea ar fi avut două soluţii, nu doar una. Dacă tot au apărut nemulţumiri legate de titularizarea lui Valentin Andrei, care chiar a jucat prost, ar fi mai bine să descoperim şi de ce a ajuns Mircea Ştefan pe banca de rezervă. La Baloteşti, condiţiile de joc au fost aparte. Terenul e mic şi prost. Nu e loc de artificii. Nu poţi juca altfel decât în viteză, capitol la care Andrei îl devansează net pe Ştefan. Este doar o explicaţie.

Dunărea a început bine campionatul datorită lui Ganea. Toată lumea trebuie să meargă pe mâna tehnicianului. Poate e greu pentru cei din club să lucreze cu un om atât de ancorat în fotbal, dar antrenorul de acum nu e doar bun, ci reprezintă şi un model pentru toţi cei din fotbalul călărăşean. Jucătorilor le place stilul lui Ganea. Nu doar că are metode bune de pregătire, dar ştie şi să-i motiveze pe jucători. Uitaţi-vă numai cu ce determinare joacă toţi cei patru fundaşi. Iar când faceţi o analiză în ceea ce îi priveşte pe Tenea şi Mureşan ţineţi cont că oamenii din faţa lor, Vădrariu şi Buș, nu fac faza defensivă.

Mâine, Dunărea Călăraşi are cel mai greu meci de la începutul sezonului. Pe Borcea vine Farul Constanța. Meciul se joacă de la ora 11:00 şi reprezintă examenul de maturitate al echipei. O remiză ar fi bună pentru că îi menţine pe “marinari” în spatele călărăşenilor în clasament, iar o victorie ar face ca gruparea “galben-albastră” să confirme începutul bun de sezon şi ar închide gura “antrenorilor” de la tribună oficială.

 

 

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide