Lecţia de italiană

Sorin Anghel. Înainte de a antrena pe Dunărea Călăraşi, Adrian Mihalcea a mai pregătit pe Unirea Slobozia şi ACS Berceni. La ambele grupări l-a avut ca antrenor secund pe Mugur Bolohan. Sâmbătă, călărăşenii au învins cu 1-0 pe Academica Clinceni şi a luat o opţiune serioasă pentru barajul ce o poate trimite în postura de a bate la uşa Ligii I. Mai mult decât atât, Ţăranu’ a reuşit să-şi ajute vechiul colaborator. În tabăra ilfovenilor a fost deranj mare în urma înfrângerii pe care au suferit-o în meciul cu Dunărea. Astfel, s-a ajuns în situaţia ca banca tehnică să fie remaniată. Noul antrenor al celor de la Clinceni este chiar Bolohan, care îl va avea ca secund pe Valentin Bădoi.

Jocul călărăşenilor în partida de sâmbătă a fost unul bun. Au existat momente în care Dunărea a avut posesia, iar jucătorii din linia mediană au ştiut mereu să ţină de minge, reuşind astfel să pună o presiune continuă pe un adversar incapabil să profite de avantajul terenului propriu. Absenţa lui Bogdan Panait s-a cunoscut în jocul elevilor lui Adrian Mihalcea, care au dat dovadă de multă nesiguranţă în zona centrală a apărării. În schimb, Sergiu Popescu l-a suplinit cu succes pe Silviu Matei, rămas în tribună din pricina unei suspendări.

Istoria jocului de la Clinceni este cunoscută de către toţi microbiştii călărăşeni. Ocazii la ambele porţi, mult noroc pentru Dunărea, un gol perfect valabil al elevilor lui Mihalcea, dar anulat total aiurea de “centralul” George Găman, apoi reuşita lui Alami. Asta a fost în prima repriză. În mitanul secund, gazdele au irosit un penalty, apoi oaspeţii n-au făcut altceva decât să-şi ţină la distanţă adversarii. Dunărea a dat dovadă de multă maturitate şi a ieşit învingătoare de pe teren. Victoria a fost una firească şi nu a făcut altceva decât să consolideze poziţia echipei în clasament.

Formaţia lui Mihalcea joacă un fotbal mai economicos decât cel practicat în toamnă. Acum presiunea este însă cu totul alta şi e normal ca victoriile să vină mai greu. Se joacă la rezultat pentru că fiecare punct contează. Maşinăria călărăşeană pare desprinsă din fotbalul italian, acolo unde adversarul este bine închis, iar atacurile se poartă tăios.

Pentru Dunărea urmează încă patru meciuri din sezonul regulat. Aparent, cel mai important joc este cel cu Dacia Unirea Brăila. O victorie atunci ar transforma Călăraşiul în favorită la baraj. Însă un succes în fața brăilenilor nu ar valora mare lucru dacă echipa nu ar câştiga şi jocurile de la Buzău şi Pojorâta şi pe cel de pe teren propriu, cu Suceava. Cel mai simplu este că staff-ul tehnic să ia totul pas cu pas, fără planuri, fără figuri.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Chiruţ nu mai vine, Gavriloaia rămâne

Sorin Anghel. HC Dunărea Călăraşi a câştigat, scor 23-20, meciul din deplasare cu Minaur Baia Mare, şi are şanse mari...

Închide