Lehliu Gară/ Iulian Iacomi:„Modernizarea ambulatoriului este cel mai important proiect în domeniul sănătății pe care am reușit să îl implementăm, în ultimii 25 de ani”

Luni, 14 septembrie 2015, în localitatea Lehliu Gară a avut loc conferinţa de finalizare a proiectului „Modernizare a Ambulatoriului Integrat al Spitalului Orăşenesc Lehliu-Gară”.

Oraşul Lehliu-Gară din judeţul Călăraşi, în calitate de beneficiar, a semnat în luna februarie 2013 primul contract de finanţare în cadrul Regio, Axa prioritară 3 „Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, Domeniul major de intervenţie 3.1 „Reabilitarea/ modernizarea/ echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate”. Valoarea totală a proiectului a fost de 10.383.193,60 lei, valoarea eligibilă: 7.892.751.90 lei din care: FEDR – 6.708.839,11 lei, buget naţional – 1.025.280,75 lei, cofinanţarea beneficiar fiind de 158.632,04 lei

Noua investiţie a cuprins lucrări de reabilitare, modernizare şi extindere în valoare de 5.904.074,12 lei, precum şi achiziţie echipamente şi aparatură medicală în valoare de 3.846.720,09 lei, din care mobilier specific infrastructurii serviciilor de sănătate în valoare de 49.457,40 lei.

Durata de implementare a fost de 31 luni, în perioada 15.02.2013 – 15.09.2015.

Finalizarea proiectului a avut drept scop modernizarea şi echiparea infrastructurii Ambulatoriului Integrat şi realizarea unei anexe tehnice, construirea unei anexe cu rol de spaţii tehnice pentru deservirea funcţiilor ambulatoriului, în suprafaţă de 194,00 mp, precum şi reabilitarea şi amenajarea imobilului existent şi modificarea acestuia la nivel funcţional, noua funcţiune realizându-se prin modernizarea instalaţiilor şi refacerea integrală a finisajelor în toate spaţiiile existente, aria propusă pentru reamenajare, din toate camerele de la parter şi etaj, având o suprafaţă totală de 986,00 mp;

Beneficiari ai acestui proiect sunt persoanele deservite de serviciile medicale din localităţile Lehliu-Gară, Lehliu-sat, Sălcioara, Valea Argovei, Lupşanu, Dor Mărunt, Nicolae Bălcescu, Dragoş Vodă, Frăsinet, Săruleşti, Ileana, Fundulea, Gurbăneşti.

Autorităţile apreciază că aproximativ 16.000 de pacienţi este numărul care vor beneficia anual de serviciile medicale ale Ambulatoriului Integrat de provenienţă din localităţile Lehliu-Gară, Lehliu-sat, Sălcioara, Valea Argovei, Lupşanu, Dor Mărunt, Nicolae Bălcescu, Dragoş Vodă, Frăsinet, Săruleşti, Ileana, Fundulea, Gurbăneşti, precum şi personalul medical, tehnic şi auxiliar care deserveşte cabinetele din Ambulatoriu, persoane care vor avea un mediu de lucru şi aparatură medicală corespunzătoare.

Printre activităţi  s-au numărat executarea unor lucrări de reabilitare, modernizare şi extindere a Ambulatoriului Integrat pe o suprafaţă construită de 1180,00 mp, achiziţie de echipamente şi aparatură medicală, achiziţie de mobilier specific infrastructurii serviciilor de sănătate.

Prin această investiţie s-a urmărit îmbunătățirea calității infrastructurii serviciilor de asistenţă medicală, pentru asigurarea unui acces egal al cetăţenilor din oraşul Lehliu-Gară şi arealul comunelor învecinate la serviciile de sănătate.

Fondurile nerambursabile Regio accesate au folosit la modernizarea şi echiparea infrastructurii Ambulatoriului integrat al unităţii spitaliceşti. De asemenea, prin acest contract de finanţare, au fost achiziţionate echipamente medicale şi s-a construit o anexă cu rol de spațiu tehnic.

Spitalul din oraşul Lehliu-Gară asigură servicii medicale pentru toate comunele situate pe o rază de 30 km în jurul localităţii din judeţul Călăraşi, fiind, totodată, centrul medical ce preia urgenţele de pe Autostrada Soarelui. Modernizarea spaţiilor, confortul sporit, aparatura nouă şi atragerea personalului calificat vor conduce în timp la creşterea numărului de consultaţii şi la eficientizarea actului medical.

”Modernizarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Orășenesc Lehliu Gară este cel mai important proiect în domeniul sănătăţii pe care am reușit să îl implementăm, în orașul nostru, în ultimii 25 de ani. Peste 50 de mii de locuitori din toată zona Dragalina-Fundulea sunt deserviţi de această unitate și, totodată, aici sunt preluate și urgenţele de pe Autostrada Soarelui. Ambulatoriul nu mai fusese renovat de la construcţia să, în anul 1962. Costurile totale ale proiectului au fost de peste 2,4 milioane de euro, la care Primăria LehliuGară a contribuit cu 550.000 de euro.

Acest vis devenit realitate nu putea fi realizat fără sprijinul locuitorilor din Lehliu Gară, Consiliului Judeţean Călărași, Consiliului Local, al medicilor, al echipei manageriale a Spitalului, precum și a angajaţilor din primărie. Doresc să le mulţumesc tuturor și să-i asigur, în continuare, de tot respectul meu!”

Primar Iulian Iacomi

 

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Un om de afaceri din Călăraşi a încercat să-l mituiască pe directorul adjunct al APIA

Procurorii DNA l-au prins în flagrant pe un om de afaceri din Călăraşi în timp ce îi dădea mită o...

Închide